Suecia...

Jag kan inte riktigt beskriva hur det känns att vara på hemmaplan igen. Underbara & helt obeskrivligt lyckliga känslor blandas upp med fruktansvärd trötthet & typ... förvirring. Det går inte förklara men det är som att själen å kroppen har lämnat varandra och kroppsligt sätt är jag i Sverige men själsligt sätt så är jag någonstans i Tyskland, mittemellan Sverige - Spanien. Kind of. Det känns som att kroppen å huvudet inte har hunnit med att förstå allting som har hänt på 3 månader & si å så många dagar och sen helt plötsligt så är jag tillbaka i allt det naturliga men nu så omtumlande. Går runt och är bedrövligt trött också hela tiden, orkar knappt hålla ögonen öppna.. Skum känsla det här. Men ack så underbart det är att vara tillbaka i kära Svealand.

El último dia

Idag har jag haft en riktigt fin dag i skolan där vi hade julavslutning. Jättemysig stämning.. Sen drog jag & Swedis (min roomie) hem och jag duschade å sen käkade vi pannkakor. (Smakade precis som hemma!!!!) Å efter det har jag hängt med min spanska värdlillebror. Påminner om min egen lilla underbara lillebror där hemma. Haha Lucas som han heter är precis lika sprallig och driver med allt å alla. Han försökte stänga in mig i källaren förut, å fyfan vad jag sprang. Där vill man inte bli kvar, haha.

Nu ska jag läsa lite tidsdrivande tidningar å sen klä på mig någe å dra med Swedis in mot stan. Ut å käka asiatmat med brudarna! Göttgött!

Om 29 timmar är jag på Svedalamark.


Å vad jag ser framemot det här. Mysigt!

Feliz Navidad

Just nu i skolan spelas det nog mest gitarr om jag ska vara ärlig. Å pratas om julen & sjunger julsånger. Riktig mysig stämning där med andra ord, förutom att det är svinigt kallt INOMHUS. Stod ute i solen idag däremot, där det var varmt och skönt, och dansade kring "granen" (Gympalärarns ihoppysslade med hopprep som girlanger och innebandybollar som kulor). Det var förjävlarns kul. Riktig julfeeling!
Imorgon är det sista dagen. Vi ska gå i skolan till två sen ska vi sjunga lite julsånger å vi i kören ska sjunga den sången jag sjöng solo (verserna.) Whatever. Nu längtar man bedrövligt mycket hem! Snart, snart.....
Mañana ska vi ut å käka sista middagen med å sen ska vi nog på Villes fotbollslags match (typ vårt korplag i skolan). 

Här nedanför är en av alla julsånger vi sjöng idag på Culturalektionen, kören och spanskalektionen. Vi har också lärt oss om hur spanjorer firar sin jul. Mycket egna traditioner och allt handlar om att få sina önskningar att gå i uppfyllelse, å här kommer inte tomten (Papa Nuel) utan de tre vise männen (Los Reyes Magos) å ger julklappar. Julklapparna delas inte ut förrän kring 5-6 januari heller. Där fick ni provsmaka lite av Spaniens alla julläckerheter, haha.
Nu ska jag krypa ner i sängen.
Buenas Noches!


17/12-2009

Nu ska jag krypa ner i min mysiga säng. Den enda gången på dagen som man är helt varm (om man ligger i typ fosterställning invirad i täcke)!
Iallafall..  näst sista dagen imorgon innan det efterlängtade jullovet! Efter plugge ska jag bara kolla de sista julklapparna inne i stan å kanske ta en springrunda..
Här kommer, på tal om ingenting, en alldeles underbar video. Även den allra mest hårdhudade måste ju smälta av det här.

Buenas noches!


Random shit

Alltså jag har nog aldrig blivit så chockad i hela mitt liv. Visste ni att KISS & Iron Maiden har spelat i ERIKSDALSHALLEN 1980?! Alltså whhhhhhatt! Jag har bott precis bredvid Eriksdalshallen i femton år och inte fan visste jag att dem hade spelat där!

15/12 - Efter 3 månader och 12 dagar i España

Hej hopp!
Idad har jag råstressat men dagen har slutat riktigt, riktigt bra förutom att min dataskärm lever sitt eget liv! 1/3 av den syns ingenting konstigt nog... Men anyway! Till det braiga!
På morgonen kollade vi på Bridget Jones's Diary på engelskan! Sen vare svenskadax dvs. förhör som VANLIGT (de flesta texter som vi läser just nu handlar om dödslängtan å om att nå något man inte har.. Skoj.) Å sen psykologi i två timmar. Riktigt intressant är det må jag säga!
Å det är nu stressen infaller! Direkt hem å packa varenda attiralj i mitt rum å sedan kom Britta och vi drog till Palacio de la paz där vi hade vårat sista luciatåg. De var i en skitstor aula som rymde typ 250 pers kanske å det var typ fullt! Innan oss var det massa småbarn från en skola här i Spanien som var utklädda med fina peruanska kläder och dansade till en sång. Sen var det vi! Å alla kollade med ganska förvånade men förtjusta blickar där vi stod med våra ljus å vita linnen. Efteråt fick jag & min sånglärare Jeanette gå fram och pratad med den ivriga och superglada "programledaren" som ställde frågor om vad Sankta Lucia är å babla. Sen var det några till barn från andra skolor som fick ha sitt spektakel (så söta!) å efter det ställde alla upp sig på scenen å tog kort tillsammans med borgmästarinnan! Hon stod by the way bredvid mig ("Woho") Haha! Hon stod och babblade om att jag måste borsta å tvätta mitt hår eftersom jag hade så mycket stearin i det efter kronan ;) Jajja, efter detta vara drog jag & Britta direkt hem och packade allt mitt sista & sedan gick vi ner och tog tåget till Torreblanca där jag nu bor.
Jag bor tillsammans med Swedis å Luddis (två andra svenska studenter) med en trevlig mamma och en lillebror som påminner om min egen lilla underbara bror där hemma! Precis samma humor och försöker leka roliga all the time! Huset är hur fint som helst & mitt rum är gudomligt mysigt!
Men nu ska jag fortsätta kirra lite i mitt rum å sen sova!
Snart är jag hemma! Helt sjukt vad det ska bli kul!
So long!

Possibilities

Alltså dem här bilderna som Rebecca just la ut på facebook är ju bara för underbara. Jag skrattar ju fan så jag får ont i magen typ. Hur kan det bli så fel?!

Alla är i full färd att hoppa, men lilla Evelina där i mitten ser lite förvirrad ut?

Alla lyssnar på Moa medans hon flätar Ellens år. Ellen däremot ser ytterst plågad ut? 

Frida där till höger, kör för fulla muggar!!!!

Men herregud, vad är det som har hänt egentligen? Vem har dött? Var är en bomb släppt? Ser ju ut som något riktigt, riktigt hemskt har hänt så förtvivlade som dessa töser ser ut!
~
Min humor iaf...  Mañana ska vi ha sista luciatåget och sen ska jag också flytta till en ny familj efter det! Lär ju bli prima, men ack så stressigt!
Nu är jag snart hemma alla underbara där hemma. På lördag klockan 15:30 bär det av mot Barcelona å sen vidare mot Sthlm!
Simma lugnt!
Bild från Mijas Pueblo! Tess, jag & Britta.


Glad lucia!

Då var jag duschad & hyfsat klar för att gå på det fjärde & femte luciatåget som vi har klockan 18 och 20:00 i svenska kyrkan idag. Jag är inte laddad för fem öre idag, men det är väll bara att tuta & köra antar jag. Sen har vi bara ett luciatåg kvar ju på palacio de la paz på tisdag..
Här kommer en å annan bild från de senaste dagarna...

Den 8 december när jag & min värdfamilj satte upp julgranen. Här är min "värdmormor" & jag..

Strax innan andra luciatåget.. hängde upp mitt lucialinne på ett träd så länge ;)

Haha.. beautiful!

Häromdagen påväg hem med min nya mössa ...

Efter nobelmiddagen i torsdags..

Luciatåg på julmarknaden i skolan.
De två senaste bilderna tagna från http://lacostaderebecca.blogg.se/

Det var det...
Nu ska jag plugga lite spanska å sen glida iväg till svenska kyrkan..
Simma lugnt!

Nyheter från Fuengirola

Alltså hur sjuk i huvudet får man bli när man sätter en yxa i huvudet på en hemlös man inne på en liten gata i Fuengirola? FYFAN vad obehagligt.

http://www.svenskamagasinet.nu/shortnews.4609.html

Packa passen så drar vi!

Idag har jag köpt julklappar.. å varit allmänt seg. Men så hände något som livade upp min vardag:  METALLICA SPELAR I LISSABON DEN 18 MAJ! Vem bangar?! Inte vi i allafall .. Det skulle ju vara helt jävla grymt å ta sig till Lissabon och se lite av den staden och sen gå och kolla på Metallica på Pavilhão Atlantico i Lissabon! Ännu en julklapp att sätta upp på önskelistan.
So long!

En gång i tiden som unga & snygga... Eller? Haha, det kan ju diskuteras.

Natten går tunga fjät..

Jahaja, då var första luciatåget på svenska kyrkan avklarat och jag minns texten jag skullle läsa och sången gick la bra. Alla tyckte iaf att det var jättebra och kom fram å sa massa fina saker. Tack för det... :)
Efter det gick vi till Colegio Acapulco där vi sjöng inför typ 100 små spanska barn och deras lärare. Haha, det var sjukt kul! Alla satt med vidöppna munnar under ungefär alla låtar som vi sjöng på svenska i stämmor å hela baletten, haha. Efter varje låt klappade dem händerna som aldrig förr och när vi gick ut så skrek dem "Otra otra otra!"

Nu gäller det bara att tagga till för ikväll på julmarknaden i skolan där vi ska sjunga i stora ingången här i skolan inför typ lärare, elever, föräldrar... LÄSKIGT!! Men får väll hoppas att min sång sitter.

WAAAAASAAAAAAAA!


Rubrik

Kom hem från vår Nobelmiddag med skolan för cirka en timme sedan. Det var riktigt trevligt dock mat för en myra typ men gott med svenskt vare ju! Det delades ut massa priser och jag & Britta fick svenska skolans fredspriser. Grymt! Haha, jag blev så jävla chockad. Men roligt vare!

Nu ligger jag här i sängen och är jäklarns nervös för imorgon då jag ska sjunga solo i svenska kyrkan. Har ju börjat bli lite hes nu ockås efter nobelmiddagen där det tjattrades en del.. Men morgondagen känns ju kul också men jag kommer ju typ få ångest imorgon när svenska skolan costa del sol väller in genom dörrarna.. Menmen, ska iaf hinna dra sången en gång mañana innan vi har luciatåget! Är dock nervös för söndag också då vi har två till luciatåg inför costa del sol i allmänhet. Då ska tydligen Fuengirolas borgmästarinna komma. Kylig kärring. LITE PRESS!
Menmen... Wish me good luck fellows! Jag lär väll överleva dagarna antar jag.
Sweet dreams!


Believe står det på mitt halsband från min syster.

Skojskoj

Haha, parodi av Benjamin.. "Drink & drive - festis"
Riktiga.. Hahaha..
Hahaha, "åh herregud".
Milou, minns du? Jisses vad det här är roligt! Jag skrattar så jag får ont i magen!

Noche de paz ...

Som ni säkert alla vet så är det idag den 8 December! Det betyder att jag här hemma hos min familj ska sätta upp julgranen, julpynta och tydligen käka julgodis med deras familj.. Taggad!  (egentligen vill jag ju bara härifrån men man får väll ställa upp för laget, haha!) Både i Sverige & Spanien är det också en speciell dag eftersom att jag & Marco har varit tillsammans i 4 månader. Känn på den ni ;) Grattis till oss!
Nu tänkte jag langa upp min önskelista när jag ändå har varit inne en del på julen!
  • Ett par hörsnäckor till min iPod eller också ett par snygga hörlurar.. Men jag vet inte riktigt om jag blir snygg i det.. Men det är ju asballt.. Aja, iallafall ett par hörsnäckor skulle sitta fint eftersom mina är helt kaputt!
  • Presentkort på FACE för jag är taggad på att köpa lite bra smink och bra grejer för huden..
  • Presentkort på hårsalongen där jag klipper mig så tänkte jag köpa lite bra produkter för håret!
  • Glasen jag samlar på av Ulrika Hydman Vallien; http://images.tradera.com/782/89666782_1.jpg Skulle gärna vilja ha den nya mörkmörkblåa som heter typ petrol eller något liknande.
  • PENGAR! Jag vet att detta är hur tråkigt som helst att ge MEN nu när jag är här i Spanien så vill jag jättegärna resa till Marocco och så vidare! 

Gymnastiklektion på svenska skolan costa del sol nu i torsdags! Grymma är vi!
(Jag är där i mitten med blå byxor och linne, haha!)

Holmgren to the Rylander

Jag på Plaza Mayor med min nya mössa & med den sjukt
balla jackan från Blanco. (Idag, Måndag)

Nu vill jag bara säga en sak här som ALLA I MIN ÅLDER SKA TA DEL AV & LÄSA NU;
Ta aldrig er familj för givet. Aldrig någonsin (mer). För jag har lärt mig det när jag levt utan dem i tre månader och fyra dagar att familjen är så otroligt viktig. Dem bringar verkligen tryggheten som vi alla behöver och även om man kanske bråkar hela tiden och bara har lust att "dem ska dra" ibland så kan jag intyga att ni är i behov av dem alla i familjen på alla olika sätt, mycket mer än vad ni tror! Min pappa, mamma, lillebror, syster, min hund, min katt, liksom alla har sin betydelsefulla lilla roll som jag saknar så jävla mycket! Det är så ofta som jag glömmer bort min familj på någe sätt och bara förväntar mig att dem "ska vara där", och istället springer ut med mina kompisar och glömmer att ge min familj någon tid. Självklart betyder också mina vänner hur mycket som helst men den kärleken kommer aldrig nå upp till kärleken till min egen familj. Jag funderar också mycket på min situation nu när mina föräldrar har låtit mig få komma hit och uppleva allt som jag får uppleva, det är jag oerhört tacksam för.
Vi i vår ålder chicos y chicas förstår faktiskt inte hur pass mycket våra syskon och föräldrar bryr sig om oss och hur pass mycket vi själva faktiskt bryr oss om dem tillbaka. Jag vill bara avsluta med att säga att ni alla där ute ska ta vara på er familj & ha en sjukt mysig jul tillsammans med dem! God jul allihopa!


Julestämning

Idag Måndag & Tisdag har vi här i Spanien ledigt pga något helgon av någe slag eller vad det var. Riktigt sweet! Så igår var vi uppe i Mijas Pueblo och kollade.. Det stället är helt underbart.

Estoy comiendo en Mijas Pueblo
Vackert är det!
Vackra, mysiga by!
Bild tagen från http://lacostaderebecca.blogg.se
Bild tagen från http://lacostaderebecca.blogg.se
Bild tagen från http://lacostaderebecca.blogg.se
Åsnor finns det gott om i Mijas Pueblo!
Här kommer lite andra bilder från tidigare i veckan!

Mitt & Brittas klara arbeten i Estetisk verksamhet. Stolt! Haha
Haha, jag & Therese tog kort på Lucas när han gick hem efter Bara- Real matchen. Han var inte så särkilt glad efter att Real Madrid förlorat. Lonely ...
En dag efter skolan när jag & Britta var och käkade tapas och drack Cola Cao (Oboy) !
Jag och Therese försöker få till lite snygga bilder i skolan! Inte helt lätt kan jag säga!
Se så fin krubba vi har här i skolan! Dock så har någon kidnappat JESUS, HAHAHA!
Fin julgran i skolan! ;)
Även Lucas bringar julstämning med julkulor i öronen! Haha
Å så här upplyst är det på gatorna i Fuengirola just nu också!
Blir inte snygga bilder med min mobilkamera I know.. Men jag & mamma har iaf beställt en ny kamera nu :) Lär komma kring jul!
Nu ska jag ta en dusch och käka och sen ska vi iväg till Plaza Mayor och de andra ska kolla klänningar till Nobelmiddagen på Torsdag!
Hare soft!

Viva España!

Jag åkte hit den 3 september vilket betyder att jag nu har bott här i exakt 3 månader och 1 dag idag. Det är ju helt sjukt egetnligen.. Tänk vad snabbt det har gått och vad mycket kul och jobbigt på samma gång som jag har varit med om! Det har verkligen varit de mest spännande månaderna i mitt liv men också de allra mest ansträngande. Men jag är ändå jävligt glad över att jag åkt hit och jag känner redan att man vuxit i och med att man faktiskt får fixa saker själv här. Anyway.. Hade bara lust och skriva det. Nu ska jag iväg å käka väldigt strax och sedan är den fyra dagar ledigt! Ska bli helt jävla underbart. Då har vi lite planer om att åka till Malaga, kolla tisdags och söndagsmarknaden och även åka upp till Mijas Pueblo och ha picknik. Kan bli sweet!

Jag & Elin blev btw valda till elevrådsrepresentanter idag! Vi är grymt viktiga nu kan jag säga. Demokratisk skola!

Simma lugnt!


Buenos dias!

Idag har jag min chilldag som vanligt men jag bestämde mig för att inte sova för länge bara för det.. (Blir alldeles jävla seg!) Därför gick jag & la mig 10 igår (var förbannat trött!) och sov tills 9, å här är jag nu! Sov btw med byxor, strumpor, långärmad tröja, två tjocktröjor och på det ett duntäcke & filt Då äre fan kallt! Men det är verkligen kallt här nu! Inget gnäll utan det är svinigt kallt både i skolan, hemma och ute. Men allra kallast är det inomhus a eftersom det är så dåligt byggda hus; dåliga väggar, dåliga fönster.. Så vare med det!
Nu ska jag upp & göra mig en prima äggmacka, klä på mig och tassa iväg till sceniska musikprojektet som börja tjugo över tolv. Mysteriet på greveholm ska självklart också kollas på när jag äter frukost som så många gånger tidigare! Är på 20:e avsnittet nu!

17 dagar tills jag åker hem nu. Det ska bli så grymt! Kommer bli det underbaraste jullovet på länge.
Simma lugnt!


Första dagarna i Spanien hemma Stina & Kenneth! Tänka sig..

Matisyahu

Killen ser lite speciell ut med skägg och allt & vad han säger i texten å liknande är inga åsikter jag står för, men låten är ju så sjuuuuuukt skön att lyssna på! Jag sitter här och fryser inomhus i Spanien och av den här låten fryser ag ännu mer av rysningarna jag får längs armarna, men det är det värt!
Enjoy..

RSS 2.0