Nu kan du få mig så lätt - Håkan Hellström


10 år gammal och utan skyldigheter


Håkan Hellström

Håkan, Håkan ... Tänk så mycket diskussioner det finns kring den här människan. Självklart både negativt och positivt. Själv låg jag på den negativa sidan för cirkus ett år sedan. Gud vad jag tyckte han var överskattad, fjantig och sist men inte minst; snubben kan ju inte ens sjunga! Jag förstod mig inte på allt tjat kring honom, och hysterin när man kollade på Allsång på Skansen och tjejerna stod längst fram och grät och skrek hysteriskt. Jag förstod inte, vad kunde vara så speciellt med honom?
Men sen så för någon månad sedan så klickade jag på tv:n här hemma, och just Håkan dök upp på skärmen. Jag tänkte på direkten "Nej inte den falsksjungande fjanten". Men jag lät ändå programmet stå på ... och jag blev helt tagen. Han bara stod där i sin svarta skinnjacka och visade upp sina gamla hoods i Göteborg. Han var så jordnära, gullig och så jävla äkta! Jag kunde inte låta bli att tycka om killen. Efter den dagen laddade jag ner några av hans klassiker, och med tiden hamnade de på ipoden och pumpandes i mitt öra under många bussresor.

Men jag var fortfarande lite skeptiskt mot honom ..... Visst, han har fina texter men den brutala hysterin kring honom, jag förstod den inte.
Men så nu, i Lördagskväll på Peace and Love var det äntligen dags för hans konsert på två timmar. Oj vad jag såg framemot den, eftersom jag en gång för alla ville skaffa mig en egen uppfattning om honom. Den där lilla skeptiska känslan låg fortfarande och gnagde i mitt huvud.
Men jag kan säga att det dröjde inte många minuter innan jag var som fastlåst. Jag kom på mig själv ett antal gånger med att stå med helt vidöppen mun, och jag släppte inte blicken ifrån honom på två timmar. Jag var helt stum, mållös. Redan vid låten Hurricane Gilbert så blänkte ögonen och vid sista extranumret så forsade tårarna. Vilken jävla känsla! Jag har aldrig sett något liknande. Med en sådan utstrålning, sammanhållning och fina ord mellan de underbara låtarna så höll han inte många i publiken stillastående.

Jag förstår er nu, ni hysteriska brudar längst fram på allsång på skansen. Jag såg förmodigen likadan ut där jag stod med stora ögon under den bästa konserten jag än så länge någonsin sett.

Med det här inlägget vill jag bara att människor ska förstå den glädje & kärlek han förmedlar och inte missuppfatta honom. Jag säger inte att jag är hans största fan eller att jag på något sätt känner honom, men han berör så otroligt, även om han inte kan sjunga (vilket många, även jag, tycks ha tjatat sig fast vid). Han är speciell, det är inge snack om saken. Ge killen en chans.

Peace, love and understanding.



Home, sweet home

Nu är jag hemma efter en hejdundrande vecka på festivalen Peace & love i Borlänge. Det har varit hur trevligt och roligt som helst med alla sju brudar i Camp Nutella och med grannarna från Sandviken! Vi har umgåtts med människor från alla delar av Sverige och badat i Dalälven om dagarna. Vi har självklart också kollat på konserter; Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Volbeat, Mötley Crüe, Promoe, Hoffmaestro, Timbuktu, The Sounds, Thåström, Babyshambles, Milow, Mando Diao. Alla konserter har varit härliga på alla sina egna sätt, men den absolut bästa under veckan var utan tvekan Håkan Hellströms. Tänkte skriva ett inlägg om det lite senare ...
Dock så har det också varit förjävligt varmt, vilket man iförsig bör vara glad över men när man vaknar vid åtta på morgonen och tror att man bokstavligt talat ska dö i värmen i tältet bland sovsäckar, tandkräm, cider, väskor, mat, vattenflaskor, kläder, osv osv, så är det inte riktigt lika jäkla schtek längre. Jag har inte legat på topp kroppsligt den härveckan helt enkelt med tanke på att man knappt åt eller sov något, men överlag var det en riktigt trevlig upplevelse.
Tack brudar och alla ni andra för en underbar vecka :)

Nu ska jag ta en efterlängtad dusch & tvätta mina för tillfället svarta fötter och sen ska jag ut och grilla i Årsta med pappa & hans flickvän. MAAAAAAAAAT! Oxfilé! Fyfan vad jag är hungrig.
Keep on rockin! 


We salute you!

Haaaaaaaaaallå!
Nu befinner jag mig på ett hotellrum i centrala GÖTEBORG. Här i södra Sverige har vi hamnat eftersom AC/DC spelade på Ullevi igårkväll. De är brutala .. vilken jävla show dem gör! Helt otroligt. Ni skulle sett Angus Youngs gitarrsolo dessutom på minst en kvart. Han sprang runt, ut på scenen som går ut i publiken, åkte upp på en liten plattform, låg ner och spelade på marken .. osv osv. Dock kan jag tycka att det var lite för mycket fokus på just Angus, och de andra bandmedlemmerna förutom sångaren Brian Johnson, kom lite i skymundan. Menmen överlag var det ju helt klart en 4+are!

Idag klockan 14.02 mer exakt tar jag tåget till Hallsberg, där jag sedan byter tåg mot BORLÄNGE! Nu äntligen är det ju dax för *TRUMVIRVEL*  PEACE AND LOVE! Laddad? JA!!
Så kring klockan 7 ikväll får jag äntligen träffa Rebecca, Melissa och alla underbara människor!

Kolla gärna min lilla bilddagbok; http://eylinda.bilddagboken.se/p/main.html?#0
Jag önskar er allaaaaa en underbar sommar!

Dröm i färg

Allt jag gjort denna kväll var att göra Marco besviken när jag inte kunde hänga på & bada. Men vad gör man när mammor är bittra? Ja du, inte har jag knepet iallafall. Skriv gärna om du har nå tips, du random bloggläsare! 
Men det blev en promenix kring Norrmalmstorg istället, vilket också satt som ett smäck i detta fantastiskt väder. Katrina på g?

Nu ska jag börja dra mig i säng. Fan att jag alltid ska bli kvar framför datan, men det finns ju så jäkla mycket kul man kan hitta på .. så blir ju lätt så.
Jajja .. Ska bara dubbelchecka min resväska som jag planerat att göra cirka 5 gånger, och sen ta och sussa sött!


(Rubriken är enligt Rebecca ett uttryck man använder sig av i Åre/Jämtland .. Fint är det i alla tider anyway. )

God natt på er rövare & banditer & ha ett sjuhelsikes sommarlov!



Which then grew into a hope ..


Har du tomtar på loftet pöjk?

Hola amigos!
Lördagen var faktiskt en riktigt trevlig dag, även fast vädret inte var det allra bästa.
Vid ett ringde pappa och frågade om jag ville hänga på & gymma och självklart ville jag det. Träningskläderna och bikini och allt for ner i väskan och jag drog iväg till pappas jobb där de har ett grymt fint gym & bad. Efter det drog vi hem och lämnade bilen och satt under den tiden och lyssnade på pappas nya skiva. Schlager hits! Woho. Drog När vindarna viskar mitt namn ett antal gånger kan jag säga. Bra skit.
Sen drog vi till en indisk restaurang och käkade mango chicken tikka masala. I like it.

Senare efter hemfärd till mor min så drog jag till gärdet, & till trevlige Marco som bjöd in till filmkväll. Vi kollade på Tusenbröder - Återkomsten med hans vän.
 


Sen så gick jag & Marco ut en promenix i regnet, till skillnad från ni andra som under samma tid förmodligen satt och kollade ut på vädret och suckade. Men vi är av det lite tuffare slaget helt enkelt! ;) 
När vi passerat alla mängder av sniglar & maskar som låg på promenadvägen så kom vi fram till Kampementsbadet, som ligger en bit ifrån kaknästornet. Vi knagglade oss över staketet och for i den varma poolen kring klockan 2 på natten. Riktigt skönt vare i vattnet och dessutom en nice känsla att bara göra det man fick lust att göra. Impuls.


Nu ska jag ut och träffa Rebecca & Melissa i stan och köpa lite vettiga saker till peace and love som är om åtta dagar. Vi söker listerine och bakteriedödande medel om jag ska vara mer exakt.
Efter det blire hem och packa galet! Hujedamig ..... Får packa för cirkus 6 veckor framåt i tiden. Då gäller det att inte ha tummen mitt i handen.
Sen glider vi nog iväg på bio under sista kvällen i Sthlm.

Peace, love and understanding  


Fin början på sommarlovet ..

Skulle ju dock inte sitta fel med lite solsken.
Annars så var första dagen på sommarlovet finemang!

 

Remember these good days

Vart ska jag börja ...... All right, torsdag - fredag när brudarna sov hos mig & pappa i Årsta. Vi alla åt det vi ville ha och själv fixade jag en spaghetti och kyckling i skogspanna (smaken sitter i locket), så sjukt jädrans gott. Sen drog vi ut och bastade från typ 10 till klockan 2 på natten, hujedamig. Men riktigt kul vare! Själv tjänade man ju 210:- på baletten med ...
Sen sov vi alla utspridda i vår lägenhet och vid sju på morgonen, efter cirkus 3-5 timmars sömn, så vare självklart min uppgift att väcka alla. Kände mig lite smått störande där jag kom in och gnällde haha. Men senare drog vi till skolan och var med på en finfin skolavslutning! :)


                                           Finfin bild på alla brudar. Vi tackar även Marco för bra tagen bild!


Efter skolavslutningen drog vi runt lite random och sen bestämde sig jag, Rebecca, Axel, Leo & Ville för att dra hem till Rebecca och käka tårta som blev kvar från hennes syrran artonårsfest.
När vi kom dit så började det att regna ...... Och då menar jag att det hällde ner. Men tuffa som vi är så drog vi alla på oss allt ifrån bikini till gamla fotbollsshorts och sidenkalsonger och gick den lilla promenixen på en kvart ner till Sickla strandVi badade och hoppade och allting i hällregnet, och det var så brutalt skönt. 

  



Efter det drog vi hem och duschade och åt en välförtjänt bit tårta och kanelbullelängd som jag köpt nere i slussen i gula gången för hela 20 riksdaler. Sen drog killarna och jag och Rebecca blev kvar själva, och då jävlar började allvaret! Hahaha. Vid åtta drog vi till en sjuuuuuuuuuukt trevlig fest med massa helt underbart trevliga människor.
Efter det drog vi vidare till Elin och sen drog Milou & Rebecca hem, och jag & Elin drog hem en sväng till Marco! Där spelade vi fifa (i typ en halv minut) och sen spelade vi guitarhero. Skills snackar vi där. Vid tre lämnade vi lille Marco alldeles själv i hans lilla lägenhet. Vi hoppades på att han inte låg och var alltför rädd ;)

Fina dagar, och grym början på sommarlovet. Nu ska jag hitta lite kläder att sätta påmig och sen dra iväg till gymmet vid skanstull med far och hans tjej.
Take care! 
 


I'm still waiting for that glorious day to come

Varit på mormors begravning idag som sagt, och det var riktigt fint.
Vi cirkus15 stycken som var där, satt på stolar runt kistan som var överröst med blommor i ett fint ljus, litet kapell. Prästen snackade en hel del, och så sjöng vi ett par sommarpsalmer & i början spelade jag, Alexandra och Pontus Heaven med Bryan Adams. Vet inte riktigt om det blev så bra, men de andra verkade tycka om det iallafall. Jag lyssnade inte riktigt på mig själv om man säger så, utan sjöng bara ut från hjärtat.
Efter ceremonin åkte vi till skanskvarn och åt en finfin middag. 

  

 Vi alla hoppas att du har det bra däruppe mormor. Jag grät inte en tår idag, utan satt bara och log stilla för mig själv och kollade på ditt foto. Du var en fantastisk och stark kvinna som växte upp under en jobbig tid, och du har så många fina sidor & du fick leva ett vackert liv, just därför är jag helt säker på att du också dog med huvudet högt. Det enda frågetecknet för mig är just vart du bokstavligt talat befinner dig och vart du & din personlighet har tagit vägen, men att du har det bra där du nu är, är jag helt säker på.
Sov gott.




Oj, vilken glädje jag känner bara utav att se dig

Jag är så sjukt glad över att jag lärt känna dig, och jag känner mig
stolt över att överhuvudtaget få vara din vän
Rebecca Marie Jansson!  


I'm finding it hard to believe you're in heaven

Nu har jag precis varit uppe en våning ovanför mig och lånat gitarr av grannen. Sjukt sjysst Fredrik är! Fick fasen låna en skitfin Fender för att spela på under mormors begravning .. Tack!
Så som sagt nu sitter jag här, nyduschad och ska dra på mig kläderna för att dra iväg till kapellet vid skogskyrkogården. Känns inte särskilt skoj direkt, men känns lite roligt att framträda och visa mormor lite kärlek iallafall. Jag ska också sjunga så är lite nervös dessutom, men det kommer säkert att gå bra.Vi förlitar oss på våra kunskaper, som Lisas polare sa.

Hare great ..

Live and let die

Precis kommit hem nu frånatt ha varit hemma hos syrran med lillebror i några timmar och käkat spaghetti och köttfärssås och övat till begravningen imorgon. Det blev lätt och solklart låten Heaven med Bryan Adams. Ska spela gitarr och sjunga, kommer nog bli toppen.
Idag har jag också varit i Milous skola och kollat på hennes skolavslutning. Gud så duktiga alla var på att spela gitarr, piano och att sjunga.. Önskar er grymt lycka till.

Imorgon har jag ledigt från skolan eftersom att jag ska på mormors begravning vid halv 2....

Här nedanför kommer en liten bild från den snabba visiten hos Veronika i lördags ..
Rocka fett people!


Från och med 12 juni händer det grejer ..

  • 12 juni; skolavslutning i Katarina kyrka, picknik med klassen sedan klackarna i taket!
  • 14 juni; åker till landet till Linn & Patrik. Härliga tider.
  • 20 juni; midsommarafton. Vi ska förmodligen åka till Öland och fira med allt roligt folk.
  • 21 juni; Till Göteborg för att se ACDC!!!!!!!!!!!!!! Så jävla taggad!!!!
  • 22 juni; Till BORLÄNGE för peace & love festivalen. Ska sova med Rebecca, Melissa, Sophie i samma tält, och allaaaaaa ska dit! Det kommer bli helt prima.
  • 1-2 juli; Till Umeå för Tobias konfirmation.
  • 6 juli; till Gotland med pappa, lillebror, pappas flickvän och Milou!
  • Back on track i Sthlm. Jobba förmodligen...


Finfin dag

Har varit på Eriksdalsbadet idag med Rebecca, Lisa, Claudia, Sandra efter en fin sleepover hos Rebecca Sön-Mån! Vi hoppades på en träff med den här sköna kvinnan med, men icke haha.


LYCKAD KVÄLL

Har nog aldrig haft så kul på länge som jag hade igår. Låt mig berätta ...
Allt började med middag med familjen och vänner, där leu tacopaj á la Linda blev succé!
Sen träffade jag upp Mimi & Milou som satt bredvid en dregglandes, snorandes gubbe vid slussen, och vi bestämde oss på momangen för att tagga långt haha. Vi drog till Hagsätra där Verra hade en liten "efterstudentfest". Bara massa roliga människor från min förra skola där, och det var la trevligt. Efter cirkus en timme bestämde jag mig för att ringa mamma och dra den råaste jävla lögnen jag dragit på länge, så jag fick sova hos min kompis och därmed vara ute hela natten lång.
Då åkte vi in till slussen och Mimi & Milou lämnade mig för att åka hem till sina boyfriends och jag träffade bästaste Rebecca.

Det är nu det roliga börjar ......
Vi bestämde oss då för att åka till Skärmarbrink efter Robins långa tjatande. Där satt vi och kollade på gamla versionen utav Motorsågsmassakern, som faktiskt inte var så farlig som jag trodde. Robin & Jocke försökte supa oss under bordet, men vi stod emot .. hyfsat.. Senare blev vi utstängda på balkongen då solen sakta men säkert började gå upp i horisonten. Men med lite kvinnligt förnuft kom vi snart in igen och lämnade sedan Skärmarbrink efter att snubben som bodde där äntligen vaknade och började tjata om städning.
"Nu jävlar!!" tänkte jag och Rebecca, lite smått onyktra som vi var. Nu hittar vi på någe riktigt jävla kul! Vi ringde Robert och började dra oss mot Midsommarkransen där han var hemma hos sin bäste, och trevlige vän David. Påvägen dit träffade vi en skön snubbe som hette Johan... Haha.
Det första vi gjode när vi kom dit klockan sex på morgonen är att fråga om vi får tvätta håret. Sjyssta som dem är fick vi självklart göra det. Men jag och Rebecca var vid den här tidpunkten förbannat sugna på att bada badkar så visst fasen gjorde vi det! Med tanke på att vi hade någon bikini i direkt bakfickan så fick det bli nakenbad. Haha. Lite småspårat men spontant. Sedan kommer vi ut goa och glada och Rebecca visar sina skills på tvspel, och sedan efter många om och men så kryper vi alla ner i den feta sängen för att sova. Men inte vare lätt med tanke på att det var så satans ljust, men det kändes iförsig som att sommarlovet verkligen börjar närma sig då! Yeah, nästa Fredag då jävlar! SOMMARLOV!

Jag hoppas ni alla har haft en toppenhelg. Det har iallafall jag haft, även om vi borde ge tjejen som dog i natt i Stureby en och annan tanke. Hon gick på min lillebrors skola, och blev inatt mördad utav två jämnåriga killar. Helt jävla brutalt. Inte för att jag någonsin har känt dig, men jag önskar att du har det bra. Vila i frid.

Ska käka lite middag och så med familjen nu, och sen ska jag dra till Rebecca och sova över där med brudarna från skolan; Lisa, Claudia, Sandra, Ellen & ha filmkväll. Ska bli sjukt trevligt. Tagga satan för imorgon och brännbollsturneringen vid Hellas gården med skolan. Vi kommer ju inte ha en chans att vinna mot idrottsklasserna. Men kul kan det väll ändå bli.

Ciao!
 


Lite sisådär grymma låtar bara

Tears don't fall - Bullet for my Valentine

Losing you - Dead by April

Ecstasy of Gold & That was just your life - Metallica

Mein Herz Brennt - Rammstein

Crazy Train - Ozzy Osbourne

Ja jag vill leva, jag vill dö i norden!

Idag på Sveriges nationaldag så  måste jag bara säga att jag är sjukt stolt över att vara svensk & det tycker jag att vi alla bör vara. Men när jag däremot ser kungen och Silvia komma upp på scenen vid Stockholms slott, så blir jag bara allmänt irriterad. Varför ska dem vara någon slags ledarsida för Sverige? Dem är inte ens svenskar med tanke på att Gustav kommer från franska släkten Bernadotte och Silvia som är blandbrasiliansk ska vi inte ens tala om. Dessutom så tycker jag det är jävligt synd att stora delar utav våra skattepengar går till dem, vilket är riktigt tragiskt. Människor som vi går förbi varje dag ute på stan har knappt tak över huvudet medans dem sitter med ETT ANTAL extra rum på sitt stora slott på Drottningholm. Som sagt, jag är INTE royalist.
Istället ska jag kolla på vmkvalet i fotboll mellan Sverige - Danmark och sjunga med i Svenska nationalsången och känna hjärtat dunka för mitt och allas vårat fosterland Sverige!



We fly like paper, getting high like planes

För en gångs skull så vet jag precis vad
jag önskar mig i födelsedagspresent den 17 juli.


 








En svart, akustisk gitarr. Klockren.

En stor rullväska från butiken oneoff från märket burton. Den finns i massa olika mönster men tror jag vill ha just den här prickiga. Den är snygg och dessutom jädrigt behändig den dagen jag flyttar till Spanien om cirkus 3-4 månader.

Den här lilla väskan är brutalt ball. Det är en kylväska med isolerade väggar så du kan ha mat&dricka med dig ut, och dessutom, så kan du koppla in din ipod eftersom väskan har inbyggda högtalare längst fram på väskan. Den finns också på butiken oneoff på söder och i city, och är från märket burton.

Sveriges nationaldag

Igår kväll var jag hemma hos Millan med trevligt folk och kollade på Scary Movie 3 och en annan film som heter Vuxna människor. Båda var brutalt roliga och mycket sevärda!

Nu har jag precis jag & mamma varit ute och handlat på hemköp. Vi fick fasen trycka oss igenom alla dröser med danskar som var här nere vi drottninggatan. ÅK HEM! Haha, nej men vi kommer ju ändå vinna över er ikväll när det dessutom är våran nationaldag ;)
Ikväll ska jag göra min delicous tacopaj till våra gäster som kommer. Och efter middagen ska jag nog dra ut och träffa Rebecca och förmodligen Krille från Umeå som man inte träffat på åååååår & dagar.

Var stolta över vårt vackra Sverige idag och ha överhuvudtaget en great dag!

All I have is you
It is all that I'm breathing for
All I need is you
Now I can't make it through
I am losing you forever
I AM LOST IN PAIN WITHOUT YOU
I am leaving ground forever

Losing you - Dead by April

When they carve my name in stone

Nu sitter jag i skolan och har precis skickat in två arbeten. Har kollat på massa roliga videos med Emil i plugget, haha sjukt roliga med Karsten från Morgonsoffan. Han är ett "psychic medium" haha.
Nu snart ska jag dra mig in till city och träffa Linn och hennes vän! Sen ikväll ska jag grilla med pappa och hans flickvän och sen ska jag nog till Milou på filmkväll.
Ha en toppenhelg, och sen hoppas vi alla på soligt väder!
Later!
Btw! Det är förbjudet att putta ut en älg ifrån ett plan i Alaska. Enligt www.onodiginformation.se haha.


Jag är totalt besatt av den här låten!


Hetsig dag

Grattis min broder idag :) Han fick guitar hero METALLICA utav mig & far, och sen fick han självklart den efterlängtade ACDC biljetten. Thumbs up. Firat honom med familj och kusin på restaurang Kina Muren vid Odenplan. Great med thai/sushi buffé!

Jag har även varit i min gamla skola Maria Elementar skola på Södermalm och kollat på skolavslutningen i Katarina kyrka. Kul att se alla och jag önskar er alla lycka till.
Och innan det hade jag sista lektionen på gitarren. Vi spelade Pärlor - Kent

Hoppas alla har haft en underbar dag även om det drygt nog regnat hela dagen.

Jag på vårt älskade torpön för många år sedan ..


Btw, här kommer videon som Claudia så upprymt talade om. Kolla på den, njut av den
och le genom hela videon, precis som jag gjorde, för jag kunde inte låta bli för en sekund
.

Ni är något utav det finaste i världen


RSS 2.0