Among the fields of Barley

Dryg dag idag. Nämligen samhällsekonomiskt prov på morrona som jag just gjort. Skrivit i 1 och en halv timme och blivit galet av alla låg/hög ränta, konjunkturer, hit å dit. Efter lunchen kör jag, Vera å Jonas nationella muntliga å sen efter det ska vi i svenskagruppen har läst typ 5 texter av Baudelaire! TAGGAD!
I eftermiddag ska vi till Picasso museet med culturan och våran övertaggade spanska culturalärarinna Elvira. Dock har jag redan varit på Museo Picasso en gång, men det blir la kul.....

Efter det glider vi till la feria de los pueblos som pågår just nu i Fuengirola! Under fyra feriadagar kommer det säljas mat från alla typer av kulturer och världsdelar; Norskt, spanskt, indiskt, afghansk, maroccanskt med mera! Vi ska äta tills vi spricker! ;) 

Mañana ska vi ha lunch med spanska fmailjen som vanligt och då ska jag (och aknske mina roomisar) göra kanelbullar till släkten! Min värdmamma och värdbror älskar kanelbullar, bollos de canela it is!

Hare fint! 

 

Bild från Tess blogg när vi var i Sevilla. Satt här och väntade på bussen.

Soliga hälsningar

För en kvart sedan blev jag klar med min nationella svenska b uppsats. Här på El Colegio Sueco i Fuengirola har vi suttit i FEM jävla timmar och skrivit på detta, så nog måste det bli bra!


Här om dagen på playan drog jag en patiens när alla andra låg och sov på sina handdukar!


Världens sötaste schäfer som bor i mitt grannhus! Den hälsar jag på varje dag. BFF ;)

Nu ska jag glida ner till playan! Ha det bääääääääääääääääst!


Sevillaaaaa

Den senaste tiden har jag spenderat inomhus då det regnat & åskat under hela helgen. Men i lördags däremot åkte skolan till Sevilla. Vackrare stad får man nog fasen leta ett bra tag efter. Det är en stad jag skule kunna tänka mig att bo i under någon period i livet.











Floden Guadalquivir


Jag & bästa Britta från Helsingborg :D


Plaza de España

Viva Suecia!

Ni älsklingar där hemma. Ville bara säga att jag saknar er.
Men häromdagen när jag längtade hem så gick jag hela vägen
till Torreblanca, plockade blommor & kollade in min söta vän
Rebecca i mitt halsband som jag fick av henne på flygplatsen när
jag åkte hit. Då mådde jag bättre. Kändes nästan som ni alla var här.



Lite bilder från påsklovet :)


Jag & Tessiegirl hemma vid hennes pool




Kul man kan ha!              (hög)


<3


<3

Pontus på vår kära rockbar Castways! Haha


I El Pinillo där mammas pojkvän hade ett hus för två år sedan. Good old times.


Kanelbullebak med Tess & Lucas!


Jag låg och schtekte en lördag i våran hängmatta!


Mamma & Pontus på hotellet. Mitt i en diskussion som alltid.


Utsikten från min, mammas & Pontus hotell i Torremolinos!


Usikten från castillot i Malaga! Vi såg direkt när på tjurfäktningen :)




Guraspelande!

Idag kom min läskiga svenskalärare fram till mig och sa att jag verkligen måste kämpa på under nationella provet nu för att få MVG i slutbetyg. Lite pressad jag blev. Men måste nöta på med talet så det blir bra! & sen även med uppsatsen nästa fredag som även vi svennar i Spanien har samtidigt som alla andra!
Hare bäst!


Only for the Weak

Dagen har rullat på bra & visst är nästan måndagar min favoritdag! Otroligt konstigt nog då alla andra går runt som zombiesar i skolan... Däremot ska mitt tal skrivas idag inför nationella muntliga i svenska, vilket inte känns lika fantastiskt. Men det är la bara att nöta på!
Men visst finns det betydligt mycket roligare saker att hitta på .. som t.ex. att se denna kalla fakta dokumentär om oss "fucking suecos". Publicerades i maj förra året och handlar om att det bor ungefär 30.000 svenskar här i Fuengirola. De flesta av dessa integrerar sig inte i det spanska samhället & därmed har spanska staten nu klagat på detta. Ja.. Vad säger vi? Vi i Sverige som alltid haft en het debatt om invandrare som kommit till Sverige och inte lär sig språket osv. Vi är ju inte så dukiga vi heller, i våran lilla svenska by här i paradiset. Men jag måste ändå intyga att många här på skolan då jag & många andra jag känner här, faktiskt försökt anpassa sig till de spanska livet & likaså lärt sig språket.
http://www.tv4play.se/aktualitet/kalla_fakta?videoId=1.995104 

Lite annat "viktigt" för de som är intresserade av vad som händer i mitt liv just nu:

*
Jag, Tess & Ellen har anmält oss till ett springlopp på 2,4 km på söndag. Vi ska springa via stranden och sen två varv runt kyrktorget.

*
Jag, Tess, Berg, Ingimar & Ellen var på Plaza Mayor i fredags och jag köpte några smågrejer bara. Förmodligen ska jag & Tess tillbaka dit på Fredag för att avsluta vårt shoppande...

*
 Igår såg jag serien Solsidan för första gången. Så sjukt jäklarns kul! Det bara måste ni där hemma se som har tillgång till svt! Check it out!  


Kräftpanacotta är ju alltid kräftpanacotta! Sure palla bacon! Nu är det fan krig!

* Häromveckan spelade vi poker med ett gäng spanjorer & det slutade med att jag vann alla marker. Men med hyfsad hjälp av Swedbergs lillebror Gustav som var här på besök :) 

Jag avslutat med en bild på mig, Victor & Lucas när vi var på stranden under påsklovet. Nej, vi är inte asförbannade, vi fick solen i ögonen! ;)

Simma lugnt!


Back in Colombia

Som iallafall några vet så har min syster Alexandra varit tillbaka i Colombia, därifrån hon blev adopterad. Hon var där i en månad för att leta rätt på sina rötter. Nu är hon med i svenska dagbladet och breättar med de andra adopterade om sin resa.
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/ater-i-colombia-for-att-finna-sina-rotter_4513991.svd


Där är Alexandra i Colombia med svarta väskan. Bild från svenska dagbladet.

Nu ska ju ut och sätta mig i solen! Hare finfint!

Man Made God

By the way! Viktig händelse. När mamma & Pontus kom hit så gav de mig ett skiiitstort inslaget paket som "påskpresent". Jag hade ingen aning om vad det var i, men insåg efter ett tag att det var en sprillans ny systemkamera!!!! Äntligen! För er som inte vet så blev min tidigare stulen av städerskorna på ett hotell här i Funkan.

Så här har vi den, en Nikon D3000! Till och med snäppet bättre än min tidigare! Whoppa! Nu väntar jag bara på minneskortet som kommer separat som mamma ska skicka hit så snart det anländer. Sen ska jag ut å fota för fullt!
Hare dunderbäst!
 


Heaven in a wild flower

Jag har inget internet hemma längre; vilket är anledningen till dåligt uppdaterande. Men jag lever! Nu har påsklovet gått i dunderfort och detta har spenderats med mamma & Pontus som var här och hälsa på. Vi har varit i Malaga, Marbella, Puerto Banús & bara umgåtts! Innan dess umgicks de fyra musketörerna, you know who I mean Tessie! Vi har käkat pizza, partajjat, varit på påskprocessionerna i Malaga, kollat formell 1, SOLAT & BADAT!

Anyway.. Har gjort en del men orkar inte förklara om allting. Lovet har i vilket fall som helst varit prima!

Nu önskar jag er andra ett underbart påsklov!


En bild från Therese blogg. Bilden tagen häromdagen & jag håller i kameran ;)


RSS 2.0