Å mysiga jul

Har blivit riktigt taggad på julen nu och speciellt på att kolla på massa julkalendrar från tidigare år. De som har gått de senaste fem åren är ju inte mycket att se men däremot Pelle Svanslös här nedanför, Mysteriet på greveholm (som jag, Amanda, Britta och Therese kollade på igår), Kasper i Nudådalen, Diselråttor & sjömansmöss osv. Där snackar vi kvalité!
Anyway nu MÅSTE jag sova.. Men ett skönt avslut på dagen att kolla på den här übersöta videon ;)
.
Haha, så underbart söt!

Estoy esperando

Just nu i detta ögonblick sitter jag & lyssnar på världens bästa jävla låt. Hör ni det? BÄST är den. Jag vet att det finns så otroligt mycket annan bra musik, men den här låten...... Jag får rysningar längs armarna,  & jag kan helt enkelt inte sluta lyssna på den. Every breath you take - The Police.

Fredagen igår var en riktigt trevlig dag må jag säga! Skolan gick segt som vanligt men sen vid tre så hade åttor och nior julcafé så jag köpte kladdkaka med grädde och hallon (inte särskilt juligt jag vet..), glögg och knäck! Fysatan vad gott det var.. Du anar inte hur mycket jag saknar svensk mat och "sånt". Sedan hade vi operation 1325 som vanligt och sedan drog jag Britta och Rebecka till Plaza Mayor och mötte upp Rebecca, Therese, Amanda, Ellen & Violetta. Vi kollade affärer och jag fick äntligen tag i ett par chillerilljeans.
Plaza Mayor. Påmminer om typ Barkarby Outlet utanför Sthlm men dundermycket mysigare och just nu var det dessutom julbelyst och uppiffat med fontäner och annat!

Prima och sedan drog jag, Britta och Therese & Rebecka till IKEA. Underbart! Vi käkade köttbullar med brunsås, lingonsylt och potatis, Therese shoppade grejer till sitt rum och sedan handlade vi svenskt godis.
Några palmer och bredvid... ett.... ett.... IKEA?! Haha lite komiskt är det kan jag säga när spanjorerna står och försöker uttala typ "Billys bokhylla" eller står och shoppar lax, ahlgrens eller "pastaälgar". Haha.
Svenskt té (blåbär) gifflar och delicatobollar blev det för mig! Brudarna
valde Singoalla, Ballerina och sen delade vi på en fet daimtårta. Sweet!

IDAG, Söndag har jag varit och hälsat på en annan familj som bor uppe i Los Pacos precis vid finska torget. Asmysigt litet samhälle som påminner lite om Årsta! Familjen verkade huuuuur jävla gullig som helst med sötaste små ungarna som mycket glatt hälsade på mig. Mysigt och fräscht hus med takterass och "cykel på köpet". Haha.
Nu ska jag antingen på födelsedagsfest några spanjorer eller så blire film hemma hos Amanda i Los Pacos. Det lutar åt film nu. Så ska bara packa min väska, lyssna en gång till på Every breath you take ( och under samma veva ladda ipoden så jag kan lyssna på den påväg ner till tåget Obsession.) och sedan sätta på mig skorna och glida iväg.
BTW! Vad sägs om dessa skor till vintern i Sverige? http://www.ulanka-ulk.com/botines-casual-271090.html (Marinblåa!) Hohoho, det lär bli toppen tror jag!

Ha en grym lördag allt gott folk! Var rädda om er själva och alla andra.

HolaHola

Idag började jag klockan tjugo över tolv, vilket gjorde att jag kunde sova till klockan elva. Sjukt skönt var det, men oj vad seg jag blev under hela dagen efter det. Satt av dagens enda lektion likt en zombie. Sen efter det hade jag utvecklingssamtal, vilket gick bien. Sedan drog vi iväg på volleyboll och tränade fyra svenskar och två spanska tjejer. Kul vare och sen spelade vi lite fotboll och drog hemåt. Vid det här laget var jag helt jävla slut efter dagen och hungrig som *#¤%&/ *pip* och ingenting blev ju bättre utav att jag kom hem till Ullis rensade rum. Hon flyttade ju nämligen idag. KUL! Så nu är jag kvar här helt lonely. Menmen, jag är som fan glad för att hon fick komma iväg. Får se hur jag ska pussla ihop mitt liv nu med familj & allt sådant. Helg snart iallfall och mañana är det kör och jag ska börja öva på mitt solo vilket ska bli superkul. Tror låten är bestämd nu så går runt och nynnar på den all the time ;)
Mindre än en månad till jul nu. Åh vad underart det ska bli att komma hem. Men ska njuta av det som är kvar här sålänge.
Simma lugnt.


Can you hear me?

Förvirring.
Min roomie Ullis ska byta familj imorgon, vilket jag också vill göra. Speciellt nu när hon flyttar så vill jag verkligen inte bli kvar här själv, men sen som jag inte berättat om så mycket på bloggen så har jag & Ullis funderat på att flytta rätt länge.
I vilket fall som helst så har jag pratat med Lisa idag som är typ lärare på skolan som har hand om alla värdfamiljer och då pratade vi om bytet och så. Så idag så gick jag hem till några i min skola som bor tillsamman och kollade hur dem bodde för det finns ett rum över där. Det var riktigt trevligt där med mycket människor och städat och så. Men nu för en stund sedan fick jag veta att dem inte vill ta emot fler gäststudenter. Jaha? Vad fan gör jag nu då? Jag tyckte ju det kändes bra där. Så nu får jag la fortsätta leta. Finns en till lägenhet i samma område som detta där det bor en annan svensk kille som jag inte känner för fem öre, men familjen ska vara hur gullig som helst med barn och allting. Och sen finns det ett annat par som tydligen har sex hela tiden och pga att det är så lyhört så.. Ja ni fattar grejen. Så vad säger ni? Första förslaget låter rejält mycket bättre så det blir den familjen jag tänkte kolla upp nu!
Förvirrat läge.

Herrejisses, mycket som händer hela tiden. Den här veckan är typ uppbokad totalt;
Onsdag: Utvecklingssamtal. Volleybollträning med en spansk tjej på Colegio Acapulco. Kolla familj?
Torsdag: Körsång med alla och sen börja öva mitt solo (SCARY!) Vi ska förmodligen iväg & simma med.
Fredag: Operation 1325 (Det är en cirkelgrupp som jag går på två gånger i veckan. Det handlar om nya FN-regeln nr. 1325 som handlar om jämlikhet och konflikthantering. Skitintressant och efter den här "utbildningen" som man kan kalla det så kommer vi få ett diplom över denna kurs. Fint i CV:t och även en bra början på min tanke om volontärarbete någonstans i världen. Alla kan göra något.) Och sen efter det ska vi förmodligen hjälpa till på svenska kyrkans julbasar. Inte jättekul, men kul och snicksnacka med lite svenskar och hjälpa tanten som sköter allt där. Asmysigt ställe nämligen där vi får vara och baka, spela pingis och kolla på film och så, inte alls som en "läskig superkristen kyrka" .
Lördag: Vi ska kanske iväg till IKEA och julklappar ska börja inhandlas. På kvällen ska Alberto och Carlos fira sina födelsedagar hemma hos Nacho som han så fint heter haha, (Fan nachos skulle sitta fint ikväll?). Kul och prata spanska med lite spanska ungdomar. Kommer säkert bli kul!
Men I like it lite stressstyle! Då har man saker & göra, hatar att sitta och bara stirra in i vägen.
Dagens längtan: ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR HEMMA, ALLT SVENSKT & SÖDERMALM!
Dagens motion: Ojoj, vad mycket gång det blir här. Man går, går, går, går och går (Ni fattar). Här finns det ju inte tunnelbana och bussarna är ju inte mycket att lita på, så det blir gång. Vilket iförsig är bra för låtmusklerna. (Biff snackar vi vid det här laget.)
Dagens ord: Min klassföreståndare som ALLTID säger "Urbota". "Det är urbota viktigt att ni kommer på elevråden". Haha jag gillar stylen, men vad fan kommer ordet ifrån? Skön kis, haha.
Anyway, nu tänkte jag ta ett bad och sen tagga till för imorgon då jag har softaste dagen med Sceniskt musikprojekt där jag och Frida sitter och skriver på vårt grymma manus till vår musikal (Strax klart!) och mañana ska vi också pumpa igenom att vi vill spela innebandy (för det är så satans jävla KUL; punkt slut.) så får vi se om vi får ihop ett litet lag!
Hasta luego!


En liten bild från Kapital i Madrid..

De senaste veckorna..

En bild från när min familj var och hälsade på mig. Här var vi och hälsade
på lite människor i Tarifa :)
Jag hälsar på sötevovvsing och Pontus fotar ;)
Å vackert är det må jag säga!
Haha syskon som är sams för en gångs skull? Inte varje bilresa det händer ;)
Haha, vackert!
Nu i helgen när vi hade luciatåg på Miramar.
I fredags när vi var på Nueva Luna, New Moon.
I torsdags förra veckan då vi bakade lussebullar åt skolan på svenska kyrkan.
Fixa fixa.. 

& här kommer bilder från MADRID!
Middag på fredagen i Madrid!
Buffé!
Jag i Madrid utan La puerta del Alcala. Tidigare ingång till Madrid. Jättevacker! :)
Middag på Thairestaurang (Ja det var som fan gott med Chicken Cashewnut!)
Här jag & skönaste göteborgarn Amanda.
Vi gungade lite i El parque del Retiro. Retiroparken :)
La Plaza del Sol.
Jag körde lite GreaseSandystyle med mina nya byxor.
Vårt hotell på kvällen innan vi drog ut :) Vårt rum är översta med människor :)
Innan vi drog ut.
I tunnelbanan påväg till La Kapital.
Hyfsat fett diskotek på 7 våningar. La kapital.
La kapital
Guernica av Picasso på Museum Reina Sofia :)
Där bodde vi! Hostal Nuria.
Trötta tjejer på hemresan.
Anyway.. där var "lite" bilder från de senaste veckorna här. Nu pallar jag inte lägga upp fler, ni kan kolla på faceook annars.. om dem hamnar där någon gång :) Jag har haft det toppenbra men nu börjar jag längta jävligt mycket hem. Får nästan krupp i kroppen av att vara borta från alla & från mitt kära Södermalm. ;)
Nu måste jag plugga engelska för det är engelskaprov imorgon nämligen, och btw så ska vi också på spansk teater i Malaga mañana!
Simma lugnt!

Can you hear me?

Typ bland det vackraste jag hört på jävligt länge. LYSSNA!!!

I miss you, I miss you

Åh fyfan vad jag saknar er alla människor, det är fan helt olidligt när man tänker på er. Ni ärhelt underbara allihopa. Glöm aldrig det. 

Spain

Halloj!
På senaste tiden har det hänt en hel del :) 
Vi var i Madrid från förra fredagen- söndagen. Vilket var grymt! Vi var på alla kända ställen; La Puerta del Sol, La Puerta del Algalá, el parque del Retiro, Reina Sofia! Vi var och käkade thai, starbuck's, shoppade och bara allmänt kollade runt i den sjukt stora och vackra staden! En kväll var vi också in på diskoteket El Kapital på 7 våningar. Rätt grymt, man gick bara runt och kollade typ för det var jävligt tufft med dansare, en akrobat och så! Anyway.. Annars just nu är man back in school där vi förbereder för Luciatåget som vi ska ha det allra första på Miramar på lördag. MIramar är ett jättestort köpcentrum så det kommer bli riktigt sweet! På fredag ska vi New Moon på Miramar, kommer nog också bli kul! På lördag tänkte jag & Britta också dra till lördagsmarknaden och börja kolla julklappar och begagnade skateboards. Thumbs up!
Nu ska jag strax lämna tillbaka Ullis appledator som förvirrar mig något bedrövligt! Haha och sen ska några dra och baka lussebullar på svenska kyrkan. Sweet haha.
Simma lugnt!

Me gusta Fuengirola con la familia

Sitter just nu i skolan med min sötelillebror! Försöker tvinga honom att byta facebookbild... Men nejnej, han ska ha sin fula lilla fjantbild kvar. Anyway .. Vi har spelat gitarr & trummor å haft det allmänt SWEET! Innan det visade jag pappa, Leda & Pontus runt i skolan och pappa pratade självklart med idrottsläraren i typ 10 minuter, blir jag chockad eller? ICKE!

Snart ska vi tagga hemåt och äta middag med fmailjen och så måste jag plugga motivationspsykologi & läsa Bellman i svenskan.. TAGGAD! 

Jag saknar er alla där hemma... Men om 40 dagar kommer jag hem! Jullovet kommer bli helt jävla underbart. Prima julafton hos Leda, och där ska det bakas och fixas med riktig julstämning! Påtal om jul så har vi tydligen julgran hemma hos vår spanska fmailj också.. Det trodde jag verkligen inte.. Arból de Navidad = Julträd ;) Iallafall.. Och sen nyår firas i Åre då Linn & Patrik kommer upp för första gången! Hela jullovet kommer spenderas med Marco och storstadslivet kommer spenderas med alla ny underbara vänner.. Saknar er alla!
Nu ska jag & Pontus tagga till hotellet.. Pappa har bokat en asfin takvåning här och så ska vi äta hemma ikväll och ha det allmänt mysigt! Dock plugg som sagt.. Btw, ni kvinnor som tänkte komma hit...

BRUDAR!
Kolla den takvåningen på hotell Mediterraneo Apartamentos Real Turisticós. Där kan man sova 6 pers och det kostar 7000 för en vecka.. Vet dock inte hur mycket det kostar under bättre säsonger... Men hur fräsch som helst och stort! Som Leda sa så kan vi säkert ta in två till.. Finns en bäddsoffa & två dubbelsängar, stort kök, två badrum, vardagsrum m. tv som vi kan ställa om till engelska och jääääättestor utepats med utsikt. Värt ett check! http://www.expedia.co.uk/pub/agent.dll/qscr=dspv/nojs=1/htid=2285895

Rock on alla!

Åh, vilka härliga dagar!

De två senaste dagarna har varit riktigt ljuvliga dagar, såsom rubriken solklart säger!  Igår var jag & Ulrika med vår spanska mamma på IKEA å sen efter det åkte vi och hälsade på våran värdpappa som jobbar på en restaurang! Jag & Ulrika kom verkligen närmre familjen & det var en sjukt trevlig dag! Vi köpte lite saker till våra rum med. Pimp my room!
Igår insåh jag också att vi people på svenska skolan Costa del Sol varit här i exakt två månader nu. Har det gått snabbt eller sakta? Det är frågan.. Jag själv kan inte svara på den.. Någon som kan det? Anyway..

Idag är också en stor dag eftersom jag & Marco har varit tillsammans i tre månader! Mäktigt som Marco säger! Jag håller med honom! :D & för att inte tala om det.. så kom pappa, Leda & Pontus idag. Helt jävla underbart säger jag bara! Började nästan gråta när jag kramade om dem inne på hotellrummet. Så sjukt, ens lilla gulliga familj liksom... Var bara mamma, Christer & Alexandra, Zac & Anguz som fattades så vore allt fullbordat!

Nu tar min internettid slut om 2 min och 10 sek, så got to go! Men ska upp & hänga med min familj så det blir nice! Ska kanske ut & käka på favvostället här: Tres Amigos. Vem bangar på en plankstek? Inte jag iaf!

1 min & 21 sekunder.......

Ha det grymt alla!
Ta vara på livet!
Puss

Buenas noches!

Hur har jag nu haft det de senaste dagarna? Ja du.. Varit ledsen, irriterad, arg, skitförbannad, känt ångest, panik för min kamera som de "fortfarande inte har hittat på hotellet!" MY ASS säger jag. Det är någon av dem städerskorna som har tagit den, det är lika klart som att solen lyser imorgon på solkusten. Vilket skämt att de inte ens kan hjälpa mig längre tydligen, utan nu gäller det att prata med polisen, vilket jag gjorde idag. Å då fick jag ett nummer jag kunde ringa för att göra en polisanmälan. Å det enda det samtalet ledde till var att jag blev skitförbannad och började störtböla. Ja så kan det gå! Men annars mår jag bra!
Gaaaaanska så chill i skolan just nu, för att vara vår skola, så man lider inte av det!
Igår var jag en sväng på marknaden med Rebecca & Lina och köpte ett par tuffa, stora, blå örhängen. Äntligen fick jag lusten tillbaka att använda stora örhängen! Jag hade alltid stora örhängen förut innan jag började på Maria Elementar, där man nämligen inte fick ha stora örhängen.
Där har vi dem! Från marknaden som spanjorerna har vissa dagar på feriaplatsen. 3£ av ett gäng afrikaner Fick mycket kommentarer om dem idag, tom utav min fashionista-svenskalärare. Fint fint!
Efter det igår så gick jag å Rebecca och simmade på la piscina olimpica! Vi simmade i en timme; 26 vändor. Bra jobbat girls!

Entonces .. Idag har jag haft en underbar dag faktiskt. Började först å främst klockan tjugo över tolv, så jag sov till ungefär halv elva och sedan gick jag upp och duschade, käkade frulle å blingade till det lite med mina nya fina örhängen! ;) Väl i skolan hade jag dagens enda lektion; sceniskt musikprojekt! Hur kul som helst OM vi fick sitta å lira gitarr, trummor, bas, piano eller sjunga som alla andra. Men jag, Frida & Olivia tillsammans med vår härliga lärare Jeanette satt och skrev manus till våran musikal. Men det blev däremot väldigt bra å vi blev i stort sätt klara med manuset; thumbs up!
Sedan efter skolan gick jag & favvoBritta å kirrade det med polisen och sen tytckte vi att vi hade varit så duktiga så vi gick och fikade på ett skitmysigt ställe som heter Blackberry. Vill ni se vad vi käkade? Det vill ni knappast för det var så jäklarns gott.. Men det struntar jag i! Mohaha ;)
Gott ja!!
Efter det gled vi runt på Miramar (stora köpcentret) och kollade i alla underbara butiker. Sen gick jag och frågade om de behövde hjälp med hundarna på djurbutiken. Hundarna är brutalt jävla söta och sitter i några jävla akvarium så jag frågade om de ville ha hjälp att gå ut med dem å så, men tydligen hade de redan någon som skötte det. SYND!
Vale vale... Ska prata med Marco, Rebecca å mamma nu och så ska jag plugga och sova! Imorgon blire geografi, spanska, CULTURA (inget ni har hemma  ;) Handlar om skillnader mellan det spanska vs. svenska samhället.) Sen idrott! Skoj skoj!
Simma lugnt!
Här ser ni min bruuuuutala bränna! Brunare än er blekisar där hemma iaf ;)
Från halloween i lördags! Jag å sötisTherese! Hippie & Cleopatra!
Favoritgänget! När min pojkvän Marco var här å hälsade på & sen Britta å hennes skånekusin Anton.
Vilket tågstationen närmast mitt hem :) Därifrån kan man åka in till Benalmadena, El Pinillo (där min mammas kille hade sitt hus förut) Torreblanca, Torremuelle, Malaga osv :)
Lite smått å gott!
Puss & hej leverpastej. (Årets drygaste skämt, men bryr mig inte, haha)

RSS 2.0