Oh sweet summertime!

De senaste dagarna i mitt liv har spenderats med Marco! Vi har varit på utställningen om Titanic på Vasamuseet, varit på skansen, shoppat å så har jag visat honom runt på södermalm, mina hemtrakter. Det har varit riktigt trevligt, å tänk dig att jag till å med klappade en hårig spindel och gick & kollade på ormar som jag i 17 år inte ens kunnat kolla åt. Rätta takter!
Här kommer lite av de finare bilderna från Gotland. Enjoy ...

På stranden i Åminne på Gotland


Påväg på flyget från Umeå till Gotland med lillebror


Bron till stranden på Gotland


Milou anlänt!


Mmmmm, bada!


Vi är glödheta!


Yeah!


Vacker omgivning..


Mysepys!


Rest in peace MJ


Broder vid Blå Lagunen på Gotland


Klassisk klocka på gamla fängelset i Visby


Vackra blåklockor!


Fick använda vadardräkter eftersom det var 80 cm vatten i Lummelundagrottan


Lilla jag utanför huset vid Åminne


Kvällning ..


Smultrontime!





Every breath you take... världens finaste å bästa låt genom tiderna enligt mig. Åh så fin den är. Sitter & lyssnar på den nu på piano å gitarrversion, man får rysningar.....

Det var ingen vanlig dag ..

För den 17 juli var det Lindas födelsedag ;) Ja du .. tänk var förväntad man var när man var yngre över den stora dagen. Men i år, på morgonen den 17 juli var jag inte alls särskilt spänd. Jag gick upp som vilken vanlig dag som helst & lämnade High Chaparall för att dra vidare till Gränna där vi skulle fira min födelsedag!
Vi bodde på hotell Amalias hus, som var uppnämd efter Polkagrisens moder Amalia .. Allt & typ det enda som Gränna är känt för, med andra ord.
Hotellet var helt gudomligt fint & jag å min galne lillebroder hade det vackraste rummet någonsin.. På kvällen åt vi en prima middag och jag fick min önskade helsvarta gitarr, TACK PAPPA! Förutom det fick jag två glas som jag samlar på i olika färger. Var grymt nöjd med de tre sakerna och en grymt mysig upplevelse i Gränna. På kvällen gick jag ut själv och fotade i evigheter .. Där snackar vi motiv ute vid Vättern :)


Amalias hus i Gränna. Bo där någon gång om du får tillfälle, helt underbart!



Har lyckats kirra 7 stycken till samlingen nu ;)


Min efterlängtade helsvarta gitarr blev miiiin!

Just nu befinner jag mig i Linköping för dem som är intresserade.. Här bor vi på frimurarhotellet i rum 618 för den som har lust att svänga förbi, haha!
Imorgon drar vi vidare för att träffa våra kusiner. En av dem fyller nämligen 20 år och ska ut och åka jänkare.. Så vi ska förbi där och kolla på bilen och sen iväg till Hålldammen, världens vackraste badplats, & farfars grav i Tjällmo där vi hade vårat landställe förut.

Rock on!


Visby trakter!

Just nu sitter jag vid datorn som man kan låna i hamnhotellets reception. Jag & familjen har precis varit ute och käkat middag och kollat på den vackra solnedgången över Visby från en liten utkiksplats! (Minns du Mimi?)

Innan i veckan har vi glidit runt på Gotland och bodde bott i Åminne & Tingstäde. (Gotland har ett antal konstiga namn på orter och platser, som ni märker) Vi har sprungit tre orienteringstävlingar, solat&badat, FOTAT och varit vid Lummelundagrottan, bl.a. Det var en riktigt spännande trip in i Lummelundagrottan fast att jag redan varit där två gånger tidigare. Den här gången var det nämligen cirka 80 cm vatten i grottan efter det brutala regnet som sköljde över Gotland här för några dagar sedan. Vi fick gå med hela dräkter upp till bröstet med gummistövlar och hela baletten. Sjukt ball känsla när man fick trycka sig fram genom strömmen med hukat huve och händerna i ett krampaktigt krepp i grottväggen.
Föruom det så har vi bara relaxat & njutit av livet. I övermorgon bär det av mot Oskarshamn med Gotlandsfärjan. Därifrån ska vi sen ut på en liten turné i södra Sverige, bl.a. till Gränna och fira min födelsedag den 17 juli, till världens vackraste badplats Hålldammen vid vårt förra landställe nära Linköping, förbi våra kusiner på pappas sida, förbi 5 dagars i Orientering och lite annat smått & gott!

Bilder härifrån kommer kring den 25 juli när jag är hemma i Sthlm igen .. Jag kan ju inte direkt dra upp sladd & grejer här i receptionen .. Så stå ut! (Inte för att någon bryr sig) ;) 

Jag hoppas ni alla har ett underbart sommarlov!

Btw, såg Sarah Dawn Finer när jag gick ut från hotellet. Jag råkade nästan gå på hennes resväska när hon skulle in i receptionen, & hon såg lagom belåten ut. Surkärring.. Haha ..

Hare great!

Nu är det så nära ..

Jag har precis fått feta bunten med papper från Spanska skolan i Fuengirola. Nu har de bestämt vart jag ska bo. Hos en man som heter Rocio med hans fru Angel. De har inga barn. Men jag ska bo med en annan gäststudent tydligen med. Jag får liiiitee småpanik. Det känns kul, verkligen, superspännande. Men jag börjar skaka om händerna, och blicken har stannat till på skärmen. Ska detta verkligen hända? Ska jag bo i Spanien om två månader och fyra dagar?


JÄMNSTÄLLDHET!!

Jag har precis läst en artikel om en kvinna i Iran som kämpar för kvinnors rätt. En så modig och stark kvinna. Men varför ska hon ens behöva kämpa såhär mycket som hon gör? Precis som hon säger:
- Jag arbetar för att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, och jag kan inte förstå hur det kan vara brottsligt.
De här jävla ideérna dem har i de här länderna förstår jag inte och kommer aldrig att förstå. Det är inte bara slöjan som är ett problem utan även att män har rätt att ha fyra fruar, myndiga kvinnor får inte gifta sig med den de älskar utan pappans tillstånd och kvinnor får inte själva välja om de vill skilja sig i ett äktenskap. Herregud, detta som för oss är så himla självklart blir de arresterade för i de här länderna. Den här kvinnan har fängslats många gånger utav regimen pga att hon tydligen är en "landsförrädare". VILKA JÄVLA IDÉER!! Alltså det här gör mig så jävla förbannad, jag önskar jag kunde göra något!!!

Kämpa kvinnor i alla dessa länder, stå på er. Ni ska inte behöva vara rädda efter att ni suttit i samma bil som en man som ni inte är gift med, eller vara rädd för att bli stenad till döds då ni enligt lag begått äktenskapsbrott när ni har varit otrogna.
(Jag säger inte att otrohet är något bra, men är man värd att bli stenad till döds på grund av detta? Och tror du att männen blir åtalade för något sådant här, nix, själva har de ju fyra fruar som de har rätt att ha enligt lag.) http://www.expressen.se/Nyheter/1.1349120/kvinna-stenad-till-dods-i-somalia
Det ska vara inte så här!!! Kan någon politiker någonstans för i helvete göra något. Eller finns det någon där ute som har något förslag på vad jag som ensam individ kan göra?  


http://www.sign4change.info/english/  ( Denna sida stängs ofta av iranska myndigheter .. Gå då istället in på den här under)
http://enmiljon4jamlikhet.se/ 

Peace & love









RSS 2.0