Syskonkärlek

Nu kom det riktiga elefanttårarna för Spanien när jag insåg att jag inte kommer hinna träffa min älskade lillbror innan jag åker. Han är nämligen borta på resa med klassen, och åkte imorse. Lille Pontustussen, gud vad jag kommer sakna honom. Jag är med honom varje dag, sover jag inte i samma rum som honom hos pappa så bor vi i samma lägenhet hos mor. Helt sjukt vad man kan bråka med varandra, men oj vad jag älskar honom. Jag skulle dö om du dog, Pontus. Snälla Pontus, gör ingenting dumt, slåss inte, drick inte. Var snäll mot tjejer, och var rädd om dig själv och dina kompisar överhuvudtaget. Det var vad jag sa till honom i telefonen nyss.


I Åre i vintras.



Påväg mot Gotland nu i somras.


Du & jag för många år sedan.


We might as well be strangers

Nu börjar mitt livs resa till Spanien närma sig med stormsteg. På Torsdag åker jag till Fuengirola där jag ska bo under ett läsår hos en spansk värdfamilj å gå i en skola där. Det är helt jävla brutalt sjukt att jag på Fredag kommer att sova i en främmande lägenhet hos en familj jag inte känner, som dessutom bara pratar spanska. Om det är svårt att föreställa sig & få in i huvudet? Definitivt. Det hela känns som världens möjlighet för mig, men det känns ju också jobbigt då jag måste lämna min familj, mina vänner och min pojkvän. 


Fuengirola, Spanien


Vittrahajk!


Lisa kirrar mat!


Pancakes vid 8 in the morning.


Rebeccca & Claudia påväg hemåt mitt ute på vishan. CLAUDIA FYLLER BTW ÅR IDAG, GRATTIS I TUSENFALT!

Här är lite bilder ifrån vår hajk på 3 mil som vi i skolan gjorde. Det var rätt trevligt faktiskt, när vi väl kom fram och fick bada och äta vår mat, men färden dit var lååååååång. Vi gick genom väldigt vackra områden å genom mindre fina områden, där det brunnit för några år sedan.. Det var helt enkelt en ganska bra resa, men med vissa konsekvenser när man hade ont i kroppen i typ två dygn.

Nu under de närmaste dagarna tänker jag umgås med min pokjvän och mina vänner så mycket som möjligt innan jag åker på Torsdag s ådet blir nog inte särskilt mycket bloggande för min del. Tänkte förmodligen skriva när jag kommer till Spanien sen, så ni är ju varmt välkomna att kolla då om ni är intresserade v att veta mer om att resa bort och studera i ett främmande land.

Rock on!







 


Brutal jävla ångest

På google beskrivs ångest som ett sinnestillstånd som karakteriseras av rädsla eller oro, som ger kroppsliga uttryck. Detta kan vara en upplevd känsla av spänning eller tryck mot bröstkorgen, onormala hjärtslag, smärta i bröstet eller andfåddhet.
Kanske lite extremt att säga att jag har ångest i det här fallet, med tanke på dess besrkivning. Men så långt ifrån är det egentligen inte. Jag får någon sorts av panik inombords när jag tänker på allting! Spanienresan ska kännas som något kul, men för mig känns det också svinjobbigt. Jag kommer känna mig så jävla ensam, å jag kommer sakna mamma, pappa, Pontus, Alexandra, Rebecca, Milou, Mimi, Marco.... Mest i hela jävla världen. Hur ska jag hantera det nu, å dessutom den dagen jag sitter där på planet & förmodligen har gråtit floder å sagt hejdå till alla här hemma? Hur fan ska man hantera ångesten?! Kan någon jävligt vettig förklara det, tack, för jag har inte den blekaste....


Världens finaste Rebecca!


Marco på en promenix vid Stockholms Slott å Kungsan..

The clock's running down

Nu kom det lite fler frågor om spanien utav den här "Mikelina"..
Jag ska bo hos en värdfamilj som skolan själv väljer ut åt mig. Min svenska familj betalar för min boende där, och familjen är väl utvald. Jag kommer åka dit tillsammans med min mamma å hennes pojkvän den 3 september eftersom skolan börjar den 7 september. ( Väldigt sent, jag vet, men det beror på det värmen)

Tjejen jag har pratat med fick jag tag på genom facebook eftersom det finns en grupp där för alla som gått på skolan och ska gå där i framtiden.

Jag har läst en del bloggar utav olika människor som har berättat om skolan å dess system. Sen har jag också vartt på informationsmöte om skolan, å ska på ett liknande nu i Augusti för alla dem som blivit antagna. Så jag har rätt bra på skolan, men självklart inte überkoll men allt kommer jag ju upptäcka när jag kommer dit!

Idag har jag varit & ätit lunch med pappa, lillebroder å Rebecca på Jimmyes Steakhouse vid Tjärhovsplan vid skolan. Sen gick jag, pappa å Rebecca en sväng uppe på söder och kollade in den fantastiska utsikten å alla käkade kulglass! Later gick jag å Rebecca iväg till Vitabergsparken och mötte Milou & Mimi! Nu sitter vi hemma hos Milou och hälsar på hennes katt och kollar divorna på Sweet sixteen.

Om någon timme ska jag å Rebecca iväg och kollade på Marcos fotbollsmatch.. Lär bli spännande :)

Puss

Ett år i Spanien

En som kallade sig "Mikelina" ville att jag skulle berätta lite mer om min trip till Spanien.. Så håll i er nu, och på med bältet ...... 

Allting började med att en kär vän till mig började prata om att söka in till skolan.. Jag tog in det, å började sakta men säkert att bearbeta tanken att faktiskt söka till skolan med så fantastiska möjligheter. Å några dagar senare så satt jag där på deras hemsida & kollade in bilder från deras dykningslektioner de har på schemat, å det var väll egentligen då som jag bestämde mig för att skicka in ett formulär där jag visade mitt intresse för skolan, samt mina betyg.
Någon vecka senare fick jag ett mejl ifrån rektorn på skolan som bad mig att skicka ett personligt brev (på svenska) om mig själv, och min egentliga anledning till att jag vill flytta dit. Jag skrev om mitt liv, och om mina anknytningar till Spanien på många olika sätt, såsom att jag dansade flamenco en hel del när jag var mindre, gått på spanska sedan femman och haft hus tillsammans med familjen nära skolan.

Efter ett antal veckor av nervositet, fick jag ett mejl där det stod att "du, Linda, har blivit antagen till svenska skolan, Costa del Sol och vi hälsar dig...". Och då stannade mitt hjärta till för en sekund, men oj vilken känsla det var. Jag lyckades komma in bland ändå förmodligen en hel del sökande ungdomar.
Glädje, förväntan, playan, glass, dykning, människor, spanjorer, värme, drinkar i solnedgången, grymma studier, otroligt utflykter, nytt språk, otroliga fantastiska möjligheter till utveckling. ...

Men sen kom också ångesten..
Ska jag lämna min älskade familj å vänner? Ska jag få en ny familj, som bara pratar spanska? Tänk om ingen gillar mig? Tänk om jag blir nerdrogad av någon idiot på en bar? Tänk om jag min lillebror blir nerslagen här hemma av något äckligt gäng, och jag inte kan vara med hopnom på sjukhuset? Tänk om mina vänner behöver mig som mest just då, och jag inte kan finnas där för dem? Tänk om pappa inte träffar någon ny tjej, och blir alldeles, alldeles ensam? Då kan inte jag hjälpa honom, för jag sitter där borta. 
Detta kanske kan tyckas överdrivet, men så tänker jag.

Men den 3 September nu häromdagen, så var det en månad kvar tills resan och det slog mig att jag inte kan tacka nej till det här. En förmodligen underbar, spansk familj väntar på mig därborta, & det är beredda på att ta hand om mig, och lära mig allt de kan om deras kultur & språk. Vilken möjlighet. Som mamma å pappa sa "På min tid fanns det inget som liknade det här Linda .."  Just därför bör jag vara brutalt tacksam för den här chansen jag har fått. Det finns en del som sagt till mig att det är onödigt att göra det, och att jag bara kommer springa runt å festa & tro att jag är något. Men det här handlar om mitt liv och min framtid, å ingen annan än jag kan ta tag i mig själv och fatta egna beslut om mitt eget liv som jag själv föddes till. Jag vet att man utvecklas efter en sådan här resa, även om det kommer vara jobbigt att vara utan mamma, pappa, Pontus, Alexandra, Rebecca, Mimi, Milou, Zac, osv osv.. men även det kommer utveckla en till en starkare individ. I believe.
Något som också slog mig var att jag förmodligen om två månader kommer sitta där i Spanien och ha det hur bra som helst. Har redan börjat prata med en tjej på facebook som ska gå tvåan samtidigt med mig. Så det bådar gott..
Jag försöker tro på mig själv, jag ska klara det, å med ett plus i kanten.


Enjoy!

Tidernas bästa rock enligt 106.7 rockklassiker.
1 AC/DC - Highway to hell
2 Led Zeppelin - Stairway to heaven
3 Deep Purple - Smoke on the water
4 Metallica - Nothing else matter
5 Iron Maiden - Run to the hills
6 AC/DC - T.N.T
7 Guns N Roses - Paradise city
8 AC/DC - Back in black
9 Metallica - Enter sandman
10 Dio - Holy diver
11 Metallica - Sad but true
12 Guns N Roses - Sweet child o'mine
13 Black Sabbath - Paranoid
14 Queen - Bohemian rhapsody
15 Nirvana - Smells like teen spirit
16 U2 - Sunday bloody Sunday
17 Ozzy Osbourne - Bark at the moon
18 Europé - The final countdown
19 Bob Dylan - Knocking on heavens door
20 Iron Maiden - The number of the beast
21 Alice Cooper - Poison
22 Rolling Stones - Angie
23 Ebba Grön - 800 grader
24 Pink Floyd - Another brick in the wall
25 Metallica - Whiskey in the jar
26 U2 - With or without you
27 Queen - We are the champions
28 Joan Jett/Blackhearts - I love rock n' roll
29 Twisted Sister - I wanna rock
30 Ozzy Osbourne - Im coming home
31 Judas Priest - Breaking the law
32 Bruce Springsteen - The river
33 AC/DC - You shook me all night long
34 Iron Maiden - Aces High
35 Van Halen - Jump
36 Bryan Adams - Summer of 69
37 Ebba Grön - Mamma pappa barn
38 Eagles - Hotel california
39 Metallica - The unforgiven
40 U2 - I still heaven't found what im looking for
41 Rammstein - Du hast
42 Bruce Springsteen - Born in the USA
43 Tom Petty - Free fallin
44 Kiss - I was made for loving you
45 Midnight Oil - Beds are burning
46 Scorpions - Send me an angel
47 Bruce Springsteen - Dancing in the dark
48 ZZ Top - La grange
49 Imperiet - Var e vargen
50 Tenecious D - Tribute
51 Rolling Stones - (I cant get no) Satisfaction
52 Creedence clearwater revivial - Bad moon rising
53 Def Leppard - Pour some sugar on me
54 U2 - One
55 Queen - I want it all
56 Bon Jovi - You give love a bad name
57 Van Halen - Panama
58 Ugly Kid Joe - Cats in the cradle
59 Eric Clapton - Wonderfull tonight
60 Iggy Pop - The passenger
61 Red Hot Chili Peppers - Around the world
62 Rainbow - Since you've been gone
63 Ebba Grön - Die mauer
64 Thin Lizzy - Dancing in the moonlight
65 Kiss - Lick it up
66 Blondie - Heart of glass
67 Red Hot Chili Pepperes - Californication
68 Kiss - Detroit rock city
69 Supertramp - Give a little bit
70 The Darkness - I believe in a thing called love
71 Creedence clearwater revivial - Proud mary
72 Iggy Pop - Real wild child
73 Scorpions - Wind of change
74 Billy Idol - Money money
75 Tom Petty - Learning to fly
76 Derek & The Dominus - Layla
77 Red Hot Chili Peppers - Under the bridge
78 Nirvana - Rape me
79 Spin Doctors - Two princess
80 DIO - Rainbow in the dark
81 R.E.M - Its the end of the world as we know it
82 Clash - London calling
83 Alice Cooper - Hes back (the man behind the mask)
84 Patti Smith - Because the night
85 Ebba Grön - Staten och kapitalet
86 ZZ Top - Tush
87 Supertramp - The logical song
88 AC/DC - Are you ready
89 Steve Miller Band - The joker
90 Led Zeppelin - Black dog
91 U2 - New years day
92 YES - Owner of a lonely heart
93 ZZ Top - Viva las vegas
94 Red Hot Chili Peppers - Soul to squeeze
95 Faith No More - Epic
96 Aerosmith - Love in an elevator
97 Offspring - Self Esteem
98 Blondie - Call me
99 Imperiet - C.C. Cowboys
100 Lou Reed - Walk on the wild side

RSS 2.0