Smile though your heart is aching

Ligger här hemma å irriterar mig över att jag är sjuk och att jag missar skolan idag, men ibland är man faktiskt sjuk! Men mitt i allting så finns det ändå saker som lyser upp, som t.ex. det här. Tack, äntligen, så är det någon som skriver en vettig artikel! Religion är världshistoriens största bedrägeri. Det är precis såhär jag tycker, men typ aldrig kan förklara. http://www.pacs.nu/gotta/bilder/2008/Gud%20-%20ett%20bedr%E4geri1.jpg
LÄS DEN Å FUNDERA!
~
Anyway, ingen direkt som är intresserad, men så här är det. Inge snack.
Nu ska jag kirra något å äta. Är sjukt sugen på pasta .. Ska glida förbi min värdpappa som också är hemma hela dagarna av någon anledning (?) Sen ska jag dricka té, ta min hostmedicin, sova, plugga & se en film som jag hittade här ute om boxaren Muhammed Ali.

Jag saknar er så det gör ont i hjärtat.
Simma lugnt!


Talk to me softly

Tjolahej!

Idag började jag klockan tjugo över tolv, sjukt soft! Så jag gick upp vid runt elva och duschade, käkade frulle och allt det vanliga! Har bestämt mig för att försöka springa den tiden på morgonen, men var helt slut idag, så det bli inget av det.
Enda lektionen jag hade idag var sceniskt musikprojekt där vi håller på och skapar en musikal. Har kommit med massa förslag till musik och så. Skriver mer om det när gruppen vet mer!
Sen gled vi till stranden och spelade volleyboll, vilket var trevligt. Sen drog jag & Britta och kollade yoigo kontantkort som jag måste kirra! Men man måste ha med sig pass dit, så jag löser det imorgon! Sedan kilade vi vidare till närmsta simhallen och den låg två minuter från mitt hem. Toppen eller? Precis bredvid låg också en megastor fotbollsplan där massor av småknattar hade fotbollsträning. Tänk om jag också hade lärt mig spela någonting under den tiden, då hade jag varit grym nu. Det är något jag verkligen ångrar.. Men ska försöka att ändra på det och ska börja träna med ett innebandylag här nere. De är tydligen tredje bästa i Spanien i sin ålder. Haha! Men jag och en annan svensk tänkte kolla läget i alla fall. Kan bli kul!
Drog hem later och skötte om min roomie som är sjukling! Sen käkade vi asgoda hamburgare! Å just nu sitter jag & pratar med Marco på skype om en och annat.
Imorgon är det flamencouppvisning och catwalk där modeller ska visa upp flamencoklänningar här borta på feríaplatsen. Det kan också bli kul får vi hoppas. Innan dess ska jag kirra yoigo, simma, och plugga!


Håll ställningarna där hemma älsklingsälsklingar! Jag saknar er alla brutalt mycket.



I miss you all so it hurts in my chest

Jag har blivit ombedd att uppdatera bloggen lite av min käraste vän Rebecca, så då ska jag försöka göra det! Vad har jag haft för mig de senaste dagarna då? Hm.. det är så mycket som händer hela tiden så blir helt virrig men igår (Lördag) åkte vi i alla fall buss till Tarifa med gymnasiet. Det är omtalat som ett surfparadis så man kunde väll inte annat än se framemot det! Vi fick gå en promenix i staden med en sjukt trevlig å duktig guide, och sen åkte vi ut på valsafari men jag kallar det delfinsafari för det var allt i djurväg som vi såg!

Vyn från bussen!
A walk in the city
Äntligen käkilikäka!
Såhär mycket mat fick jag å Ullis VAR utav vår värdmamma. Haha, värsta julafton! Gottgott.
Påväg neråt stranden!
Beautiful.
Det var fint ...... Här skulle jag vilja bo någon dag.
Läget gillas!
Whoppa...
Therese, Oskar å Jessica lever livet.
HÄRLIGT
:)
Påväg på båten ut på valsafariiiii!
Två kontinenter! Europa till vänster å Afrika till höger.
Delfin!
Delfiner wohoooo!
Det var lite bilder iaf. Kommer upp fler på facebook sen. Annars har jag fördrivit tiden hemma, i skolan med massa nytt plugg eller framför skype med favvoMarco.

Håll ställningarna.


Lights will guide you home

Idag har jag bara tagit det lugnt & funderat över ett å annat. Det behövs ibland.

Idag fyller pappsen hela 52 år! Det är en del år han har på nacken. Så de har lite koll ens föräldrar får man ju ta å erkänna. I vilket fall som helst, jag hoppas du har en grym födelsedag!

Jag å Ullis påväg hem. Detta är strax utanför tjurfäktningsarenan i Fuengirola


Jag önskar ni var här hos mig. I would hug you in an eternity. (Ni vet vilka ni är.)
Simma lugnt
/Linda

Vad har du på hjärtat, Linda?

Imorse var det inte mycket till morgon. Var helt slut och både jag & Ullis hade lust att stanna i sängen hela dagen .. MEN vindarna kan vända. Vid typ elva hade vi första lektionen i dykning A som jag ska gå den här terminen. FYFAN VAD ROLIGT! Alltså jag är så taggad så det är helt sinnes. Kommer ha kursen med två australiensiska dykare som verkar sjukt trevliga och duktiga, å vi kommer dyka vid Gibraltar och Tarifa & hela baletten.
Sen käkades vi lunch och efter lunchen träffade jag världens typ roligaste människa. Satt bara å skrattade hysteriskt i tio min, & vi kunde inte ens kolla åt varandras håll utan att börja skratta. Haha.
Ikväll äre by the way första "helgkvällen" så vi alla ska dra ut å hitta på något ikväll hade vi tänkt. Det blir nog riktigt trevligt tror jag! :) Ha en superfin kväll ni med!

Å sen ville jag också säga att det är den 11 september idag. Ni vet vad jag snackar om. 8 år sedan är det nu. Å det borde ägnas en tanke tycker jag. Rest in peace.

Du är en saga för god för att vara sann.
Det är en saga i sig att vi funnit varandra.
Vi kunde lika gärna, aldrig någonsin möts.
Eller var vårt möte redan bestämt långt innan vi fötts?
Håll ställningarna! /  Linda

Estábamos en la playa después de la escuela

Här kommer lite bilder från idag. Dagen började i skolan vid fem över tio och hade då lite början till lektioner såsom cultura, spanska, geo & idrott! Sen fick jag mitt schema kirrat med Håkan, och sen drog jag till stranden och spelade volleyboll å badade i vågorna.
Simma lugnt people!

Hold my breath

Sitter här på skolan all by myself & lyssnar på One med Metallica! Bra grejer där. Blev sjukt sugen på att lyssna på lite Metallica eftersom att geoläraren avr lite utav en rocker
Har precis haft första lektionen i geografi A. Alla som jag känner går ekonomi, så jag känner mig lite mobbad. Men någon trevlig människa ska man väll kunna hänga med! Så sitter här & väntar på min ekonomikompisar då som sagt.. Å sen klockan 11:10 ska vi ha spanskatest för att se i vilken grupp vi matchar in i.  

I can't remember anything
Can't tell if this is true or dream
Deep down inside I feel the scream
This terrible silence stops with me

Jag saknar Marco, GÄNGET (ni vet vilka ni är), Milou, Mimi, Pontus, pappas nyttiga mat, mitt rum hos mamma, kanelbullar, tunnelbanan, trygga götgatsbacken, svensk tv( typ Allsång på skansen)
Efter EN JÄVLA VECKA. Detta lär bli jobbigt.

Anyway, I salute you! 

 

9 september - 6 dagar i Spanien

Upp & hoppa vid tjugo över sju imorse. Jag börjar faktiskt redan vänja mig vid morgonaktiviteten här på Calle Inca! Sedan duschade jag, väckte Ulrika, fixade frukost som bestod av zumo de naranja (apelsinjuice) och smörgås (det minst vita brödet) med skinka.
Sen gled vi till skolan i den behagliga morgontemperaturen och jag travade in på första historialektionen och ulrika på sin företagsekonomi. Men nu är det så att jag redan har avslutat historia A & B kursen, så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på under denna lektion på veckan. Men vi får se! Kanske att jag får sovmorgon, eller så kanske jag kör på företagsekonomi A? Fast jag går samsam. Aja!
Sen slutade dagen eftersom vi annars skulle ha haft individuellt val, men lapparna för valet av det lämnades in idag, så den lektionen börjar nästa vecka! Vi kommer att ha två indivuella val, ett på 50p och ett annat på 100p. Jag har valt dykning A och Dans & gestalning. Det kanske verkar oseriöst, men man kan ju inte hoppa att kirra ett dykcertifikat som är giltigt i hela världen? & dans är alltid tummen upp!

efter skolan iallafall drog jag, Ulrika och Vera & köpte en fläkt till Ulrika, kollade lite butiker här omkring (såg ett par svarta paljettshorts Beccaray! 160:- ) och sen la vi oss vid Veras värdfamiljs pool och solade & badade!
Satt här på verandan när jag kom hem från badet, och mejlade till pappa, drack juice & käkade en macka.
Vera & Ullis vid poolen
La plaza de Hispanidad! När vi passerat det här torget så märkte jag att Marco hade ringt :)
Anyway, keep the empathy!

Som stjärnorna till dig

Jag har inte varit sjuk på år & dagar men ändå drar man på sig nå jävla tjafs nu idag. Andra dagen i min nya skola. Det är ju helt fantastiskt. Å som jag sa till Ulrika så är jag ingen gnällspik som alltid håller på så här, för det är jag verkligen inte. Jag är alltid i skolan. Men idag så har jag ingen röst, ont i kroppen (höll på och somna nu för en stund sedan när jag skulle gå med Ulrika en bit till skolan), ont i huvudet i perioder, snörvlig och hosta.
Tack Rocio, min värdmamma som kirrade någon slags medicindryck till mig så jag kanske mår lite bättre.. å sen får jag köra på mina alvedon som mamma, som tur är, packade ner. Sen blire te & vila för hela slanten.

En månad idag med min favorit. Det har gått snabbt, och jag hoppas nästa månad går förjäkla snabbt den med så vi kan ses snart! Sen får dagarna gärna gå långsamt, så man får så mycket tid som möjligt med dig. Saknar ihjäl mig efter dig.

Passa er för swineflue människor, jag är iaf livrädd. Tvätta händerna ofta! & sov å ät ordentligt så du har ett starkt immunförsvar.
Keep on flowin.
Linda

Första skoldagen

Jag gick upp vid kvart över sju och duschade, och har nu väckt Ulrika som också har duschat! Strax ska vi väll käka någon finfin frulle, och sen glider vi iväg till första skoldagen vid halv nio. Sweet! Jag är inte ens nervös. Som jag sagt förut så finns det ju värre saker och oroa sig för här i Spanien. Och att börja på en ny skola med 80 uppklädda och nervösa ungdomar, känns inte allt läskigt. Alla är ju nya. Det enda jag är orolig för är att jag ska sitta och hosta & snörvla. I don't like it!
Anyway, wish me good luck!
"See yaaa!"
Linda

Un país extranjero

=Ett främmande land. Hm.. Jepp, å nu är jag alldeles själv här borta för mamma & Christer åkte nämligen hem till svenneland idag! Vi åkte en sväng tillsammans in till Malaga och sen åkte vi tillbaka med tåget mot Fuengirola och så hoppade dem av vid aeropuerto (flygplats) & jag åkte vidare till Fuengirola!

Här står mamma & Christer å vinkar av mig vid flygplatsen.
(Foto taget genom tågfönstret)
Jag, idag, i Malaga :)
Nog om idag!
Igår var jag mamma och Christer och träffade typ jordens underbaraste människor på 65+. Först dök Thomas och Mika upp. Thomas berättade om sina tatueringar som han gjorde under ungdomen, och Mika drog med mig ut på shopping mitt ute i staden. Dem var så jävla softa människor! Dem ska jag lätt hooka up med här i Spanien, eftersom dem har ju hus här borta i Fuengirola med! :D
Där har vi sköningarna!
Sen efter denna trevliga stund med många "Una cerveza más porfavor!" så gled jag, mamma och Christer vidare till deras hotell och gjorde oss iordning för att åka till våra vänners nybyggda hus. Nu snackar vi palats. Jag har aldrig varit med om något liknande alltså. Bilderna talar för sig själv. Men jag lovar, man måste se det med egna ögon. Hit åker vi Marco, utan tvekan, aight?
Där har vi det tunga huset! Herrejisses. Jag var verkligen i chocktillstånd så fint som det var.

Menmen, dock så har jag gått och blivit sjuk vid sidan av detta underbara. Jag går runt och frustar, nyser, snyter mig och hostar. Inte så bra. Å fan det är ju obehagligt nu i och med svininfluensan nu också. Det var ju faktiskt en gubbe som drog upp det när jag satt på tåget idag...
Mittemot mig sitter en riktig stilig gubbe med kostym, solglasögon, fin resväska och hela baletten, och så börjar han prata med mig på spanska, och han märker att jag inte förstår så han frågar vart jag är ifrån. Självklart svarar jag
- Soy Sueca!
- Jaha. Men tänk på det här med svininfluensan och det nu. Det är redan 8 som har dött här i Andalusien. Läskigt det där!

Det visade sig att karln var från Finland & precis hade varit i Skåne och hälsat på några släktingar. Han pratade på en hel del och varnade mig också för all kriminalitet här. Usch, mycket skit. Men ändå, man måste vara försiktig! Kameran stannar hemma och tvätta händerna OFTA, har jag kommit fram till.
Nu ska jag snart käka spaghetti som min värdmamma kirrar och sen bär det av och hämta Ulrika, min svenska kollega som ska bo i samma lägenhet. Trevligt. Imorgon börjar skolan "Whoppa!"


Minnen - Nya armband, 4£ styck - Längtan

Nado con calma - Simma lugnt. Haha
Linda




Tårar löser ingenting, men ändå känns det bättre

Stod med min gitarr i högsta hugg, min adidasväska på axeln å min i hand i ett hårt grepp kring Rebeccas & mitt halsband när en liten kvinna med svart klänning, brett leende å brunt hår kom in på skolan. Jag drog fram min hand å hälsade, men hon sa "En Espana!", å så pussade vi varandra på kinderna två gånger. Hon hälsade på min mamma å Christer å sen blev det lite tyst. Vi började prata om att våra väskor finns på hotellet, å hon erbjöd sig, som vi hoppats på att vi skulle åka dit med hennes bil. Toppen! Nu började nervositeten släppa lite ..
Väskor hämtade.
Jag å Rocio själva körandes genom Fuengirola. Jag frågade om vem det var som sjöng på radion, å visst var det Shakira! Världen är ändå ganska liten. Hon gillade all musik, precis som jag.
Vi hjälptes åt med väskorna upp till lägenheten, å sen fick jag själv välja mellan de två rummen som fanns. Jga bestämde mig för det rummet med gula väggar, å med rött å svart. Min style tänkte jag.
Jag började packa upp å sen kom Rocio in med schampoo, tvål å tandkräm. Hur gulligt på en skala? Typ 10+. Kände mig hur välkommen som helst. Senare på kvällen fick jag äta middag själv, varför vet jag inte riktigt, Rocio hade någon förklaring som jag inte riktigt förstod.. Menmen, fick vällagad mat iaf, någon potatisröra med ärtor & kött och bröd.
Här är mitt rum! :D
Tro inte att jag glömmer bort er underbaringar! Allt från er finns
vid sängen å på min hylla ovanför gitarren ;)
Min utsikt från mitt fönster. HIPERCOR, ett megastora köpcentrum.
Dit ska jag å Ulrika lätt någon dag, å Rocio kanske hänkar? You never know.
SIMMA LUGNT MANNAR& KVINNOR! Hasta luego.
Linda

Chicita chicita!

Jag lämnade mina älskade Rebecca, Mimi å Marco på flygplatsen storgråtandes med min gitarr i handen å min adidasväska. Kändes förjävligt, men ändå som jag kunde hantera det. Annorlunda blev det när jag kom till hotellrummet å vi skulle ut å äta. Jag fick ringa upp Marco från mammas mobil, å jag hörde hans lugna stämma. Då började jag hulka direkt där jag stod & kollade ut över vackra Fuengirola.
Efter det kunde jag inte hantera mig själv alltså. På middagen satt jag å KÄMPADE för att hålla tillbaka tårarna å så fort jag hade ätit upp min melon med serannoskinka, så rusade jag hem å satt å störtböla i en jävla timme. Helt sjukt var det, jag var |--| så här nära från att ge upp å åka hem! När jag dessutom insåg att jag fått kvinnans börda varje månad så avr det fan inte långt från typ Lindas undergång....

Men efter lite sleepytime, ett bad vid den vackra stranden en dusch så kändes allt lite bättre. Å nu sitter jag här med Rebeccas guldkedja runt halsen, hennes armband som matchar skorna ;) å Marcos M&L armband, å allt känns lite tryggare. Sitter på skolan. Jag, mamma å Christer fick en rundtur. Riktigt fint å hemtrevligt. Billyshyllor, stora fönster å ytor...

Ska träffa min spanska mamma nu om 23 min. Shit vad jag är nervös. HÅLL TUMMARNA FÖR MIG.

Btw klockan är lika mycket här som i Sthlm, för dem som vill veta.

Vi kollar på samma himmel, vi andas sama luft.
Amor


So long fellow people!

Nu börjar det verkligen närma sig med stormsteg den här omtalade Spanienresan. Imorgon bär det av mot spanska trakter, så idag blir det späckat schema för att hinna med allt.
Nu på morgonen blir det frulle å sen fortsätta packa ner allting, skor, väskor, kläder, foton, gitarr, skrivböcker, så jäkla mycket grejer! Sen ska jag nog glida iväg till skolan å säga hejdå till lite folk, sen blire fika med pappa vid kvart över fyra. (Sista gången jag träffar pappa på några månader!!!!!!! PAPPA!!!!!!)
Sen vid fem har jag bjudit in de allra trevligaste människorna på en fika för att säga the last goodbye.
Å sen bär det av hemåt igen för att kolla igenom all packning med mamma.
Å sen ska jag sova sista kvällen hos min favvopojke Marco. Som imorgon ska vara med på flygplatsen & vinka av mig, med Rebecca å förmodligen Mimi.

Jag kommer sakna ett antal personer något enormt, och ni vet vilka ni är. Men vi alla måste tänka på att detta är något positivt, å en otrolig möjlighet för mig. We will meet again, but not yet, not yet.. (Bra citat från en svinigt bra film called The gladiator)

Jag kommer skriva här på bloggen så ofta jag kan.

Love
Linda


You're a part time lover, and a full time friend

Nu börjar det närma sig. Paniken stiger. Jisses, på torsdag vid 2 bär det av mot Arlanda och Malaga. Jag kommer gråta, många tårar. Kommer sitta och snörvla på någon random människas axel på flygplanet, och mamma kommer be mig att lugna ner mig, men med en sorgsen blick. Så kommer det bli. Pappa kommer gråta, Marco med kanske, Rebecca, Milou, Mimi, Angelina, Lisa, Claudia .. How can I just walk away from you guys? Damn, i love you all.  


RSS 2.0