Feria de Los Pueblos

Jag är idag i skolan på en lördag för att göra matte C prov! Jag hoppas det går bättre än förra gången så jag får som jag vill ha det ;) För övrigt så åkte Lucas till Madrid igårkväll med sin vän Victor! De ska kolla fotboll och bara ha det allmänt great! By the way så rakade Lucas av sig sina dreads igår också så jag var halvt skräckslagen för honom i drygt en timme..... Men det blir säkert bra!
Anyway.. Nu ska jag ut på feria internacional de los pueblos som började igår. För dem som inte vet så är detta en jättestor fest som hålls fre-mån där varje litet hus över hela feriaplatsen är olika länder. Argentina, Norge, Brasilien, Ecuador, Colombia, Spanien, Thailand, Japan, Irland, Hawaii... Alla möjliga länder finns och varje hus har sin speciella stämning, inredning & käk!




Semana Santa

Här borta i Spanien känner jag ingen pâskfeeling överhuvudtaget, känns nästan som jag glömt bort hur man firar pâsk hemma. Fick mig en liten reminder dâ min kära mor & far hörde av sig igâr och hälsade glad pâsk! Här i Spanien firar man pâsk pâ ett helt annat vis än hemma och allt är väldigt kopplat till religionen. Varje dag under pâskveckan här i Spanien gâr det megastora processioner pâ gatorna med gigantiska jesusstatyer, musiker & folk klädda i speciella, klassiska dräkter. Visst, det är fint pâ sitt sätt, men hujedamig vad jag saknar det färgglada pâskriset, mâlade äggen, pysslandet och familjen sâsom vi firar pâsk i kära Sverige.  


Take a smile

Livet leker här i Spanien förutom att jag har en hel del plugg & att jag vissa dagar längtar hem. Men det är en del av livet! Å något som är ett galet "tummen upp" för denna veckan är att Milou & Jesper anländer imorgon kl. 14:40 till Malaga! Känns så himla kul att de ska komma hit nu & jag känner verkligen att jag behöver träffa någon hemifrån just nu. Kommer bli underbart!
För övrigt har vi varit i Sevilla i helgen, vilket är typ världens mysigaste stad på denna jord. Vad sägs om att bosätta sig där någon månad & bara leva livet efter studenten? 


RSS 2.0