GUATEMALA

De sista dagarna i Mexico bodde vi i utkanten av staden Palenque i ett litet djungelområde med några enkla hostal & restauranger. Typ varje morgon hörde man aporna i djungeln skrika som galningar.. Exotiskt..

Så imorse gav vi oss av på en 9 timmar lång resa för att ta oss över gränsen till Guatemala! Vi åkte först en bra bit med en liten minibuss till staden Frontera
corozal som ligger precis vid gränsen Mexico- Guatemala. Där "stämplades" vi sedan ut hos mexikanska migrationen och satte oss sedan på en liten båt kallad "lancha". Vi åkte en härlig liten tur uppför floden Usumacinta med packning och allt. Efter en halvtimme blev vi avsläppta i ett litet, litet samhälle vid floden & nu befann vi oss äntligen i Guatemala! Sedan stämplades våra pass hos Guatemalas migration som låg på en liten gård med springande små, små kycklingar & barn utanför. Man tog dem först inte på allvar men väl inne på migrationen blev vi väl bemötta.

Vi anlände sedan till den lilla ön Flores som ligger mitt ute i en sjö i norra Guatemala. Gick sedan ut och upptäckte den charmiga lilla byn med massor utav otroligt mysiga små barer & caféer läng sjöpromenaden. Hamnade också på byns centrala torg där de nu inför jul och allt ställt upp en megastor blinkande julgran. En gång varje timme spelas det typ rockmusik över hela torget & samtidigt ändrar julgranen färg i takt med musiken. Kan vara något av det roligaste vi sett! Kan heller inte riktigt beskriva med ord vilken kontrast det var i jämförelse med hela den charmiga byn & klimatet där vi glider runt i shorts hela dagarna. Så mitt i allt detta, där grabbarna lirar fotboll bredvid kyrkan på byns torg står en gigantisk, blinkande julgran. Bilder kommer inom kort. Om inte annat en video.

Så... det känns nästan galet att vi faktiskt befinner oss här borta mitt i centralamerika. Underbart kul men också så overkligt på något vis. Har heller inga förväntningar eller tankar alls om hur Guatemala bör vara eller inte vara, så kommer bli otroligt spännande.

Nu ska vi nog krypa till kojs i vår lilla hippiehydda här i Flores.

Förlåt för ett virrigt inlägg men skönt att skriva av sig en del om alla intryck!


Kommentarer
Postat av: Monica

Så spännande-Låter helt underbart- önskar jag vore med! Kramar till er båda/Monica

2012-11-24 @ 11:25:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0