En dag i Semuc Champey

Efter Flores, Guatemala åkte vi vidare till den lilla staden Semuc Champey. När vi anlände till den närbelägna staden Lanquin fick vi & typ sju andra turister ställa oss bak på en liten lastbil och åka den sista skumpande milen till Semuc Champey. Men skoj vare!

Vår heldag därefter i Semuc Champey går knappt riktigt att beskriva. Den började med att vi vandrade ut i regnskogen och njöt av otrolig natur & vackra vyer. Därefter vandrade vi ner till några kristallblå/gröna sjöar där vi badade, dök & åkte naturlig rutschkana rätt ner i vattnet. Vi fick också simma in i en liten, liten grotta där det endast var typ tjugo cm från vattnet till taket. Insåg där att jag nog har någon form av klaustrofobi. Det var kul att testa men inte min grej. Frida & de flesta andra tyckte däremot det var snäppet roligare.

Därefter drog vi alla in i en stooor grotta endast iförda badkläder & ett stearinljus vardera. Vi gick, simmade, klättrade, hoppade oss sedan igenom hela den mörka grottan under 1,5 timme endast med ljuset från stearinljusen. Det var en riktigt annorlunda men häftig upplevelse! Dagen avslutades med att vi åkte badring ner för floden i Semuc Champey. Jag kan garantera dig en god natts sömn efter denna dag men också minnen för livet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0