Panama city

De senaste fyra nätterna har vi spenderat i Panama city. Det är en megastor, pulserande stad med en stora flerfiliga vägar som går rätt genom staden. Den moderna delen är full av otroliga skyskrapor och påminner om städer som New York eller Miami. Riktigt häftigt att se denna stad men annars är den helt hysterisk. Bussar, bilar, folk överallt. Man vågar knappt korsa gatorna överhuvudtaget ovh för att inte tala om ljudnivån som man nästan får överrösta ibland. Annars består staden mest av en massa gigantiska hus, amerikanska butiker och stora kedjor. Igår åkte vi ut till Panamas gamla del där det egentligen bara fanns ett fattigare bostadsområde och en svindyr turistmarknad med typiska saker från Panama. Idag njöt vi däremot av stadens andra gamla del Casco Viejo där vi bara strosade omkring och kollade på gamla byggnader, torg och kyrkor. Det var häftigt att kolla ut över det moderna Panama Citys skyline därifrån. Funderar på om det kanske är ett perfekt ställe att stå på för att kolla på fyrverkerier på tolvslaget på nyårsafton. Vi spenderade dagen där med Simon, en svensk från Stockholm som jobbar granne med mig på Vasamuseet av alla ställen. Ibland är världen en bra liten plats må jag säga. 

Annars så försöker vi mest att njuta av den sista tiden på resande fot. Jag kan faktiskt knappt förstå att tiden flugit iväg så snabbt som den har gjort. Vi har verkligen upplevt så otroligt mycket på bara två månader och än är inte äventyret slut. Jag ser framemot en spännande tur till Panamakanalen imorgon och sedan avslutar vi både resan & året med en otrolig nyårsafton i Panama City. 

Kommentarer
Postat av: [email protected]

Hej på dig min älskade dotter !
Du säger att tiden går fort... Så är det. Du vet talesättet : när man har roligt så går tiden fort och tvärtom. Vi är i Rio ... men även här börjar tiden tryta och det har gått otroligt fort allting.
Har hela tiden gjort en mmassa saker och träffat nya människor.... Kram Pappa och Leda

2012-12-31 @ 00:13:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0